Οσοι έχουν γευτεί την κατάκτηση της κορυφής σε όλα τα σπορ σε ένα πράγμα συμφωνούν. Είναι πολύ δύσκολο να ανέβεις ψηλά, αλλά πιο δύσκολο το να κρατηθείς και να έχεις διάρκεια.



Μετά την κατάκτηση δύο συνεχόμενων νταμπλ στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ ο Ολυμπιακός στοχεύει στη διατήρηση των κεκτημένων. Κι επειδή ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, το καλοκαίρι κρατήθηκε ο βασικός κορμός κι έγιναν μεταγραφικές κινήσεις με στόχο τη συνολική ενίσχυση του ρόστερ.



Τέσσερα κορίτσια του Θρύλου μιλούν στο "GOAL NEWS"...



Αν και γεννήθηκε στην Τούμπα, η Αλίκη Κωνσταντινίδου ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά της για τον Ολυμπιακό, η οποία από το καλοκαίρι έγινε πραγματικότητα: «Ηταν κάτι που το ήθελα πολύ από μικρή. Για μένα το μεγάλο βήμα ήταν να φύγω από τη Θεσσαλονίκη και να πάω στη Νάξο. Αρχικά δεν ήθελα να φύγω από τη Θεσσαλονίκη αλλά όταν το αποφάσισα κι έκανα το μεγάλο βήμα αποδείχτηκε πως όλα έγιναν για καλό. Από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου να έρθω στον Ολυμπιακό. Η χημεία με τα κορίτσια είναι φανταστική. Εχουμε πάνω κάτω όλες την ίδια ηλικία, έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα κι έχουμε φτιάξει πολύ καλή ομάδα».



Θα πανηγυρίσεις τον πρώτο σου τίτλο με τον Ολυμπιακό;



«Ο Ολυμπιακός τα δύο τελευταία χρόνια έχει κυριαρχήσει και οι στόχοι του παραμένουν οι ίδιοι. Βέβαια το ότι στέφθηκε πρωταθλητής τα προηγούμενα χρόνια δεν σημαίνει πως θα πάρει και εφέτος τον τίτλο με κάτω τα χέρια. Θα χρειαστεί πολλή δουλειά. Θα είναι εκπληκτικό να πάρω τον πρώτο μου τίτλο με τον Ολυμπιακό».



Ποιο είναι το μέλλον του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ;



«Το άθλημα πέρασε δυσκολίες. Τα τελευταία χρόνια, χρόνο με τον χρόνο τα πράγματα λίγο καλυτερεύουν. Είδα τη μεγάλη πτώση. Βλέπω και μεγάλες προσπάθειες από τους συλλόγους. Σιγά σιγά με σταθερά βήματα κάποιοι τα καταφέρνουν. Ενα από τα παραδείγματα είναι ο Ολυμπιακός. Μακάρι το μοντέλο του Ολυμπιακού να το ακολουθήσουν και άλλες ομάδες όχι μόνο στο βόλεϊ αλλά σε όλα τα σπορ».



«Θέλουμε το πρώτο μας πρωτάθλημα»



Από τα γήπεδα της Ιταλίας, όπου αγωνίστηκε με την Εθνική Αργεντινής στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Λετίσια Μποσκάτσι βρέθηκε στου Ρέντη και το «Μελίνα Μερκούρη». Η 29χρονη διαγώνια ξεκίνησε το βόλεϊ πριν από είκοσι χρόνια στη μικρή πόλη Χέσους Μαρία, έξω από την Κόρντομπα. Από τότε η ζωή της είναι μέσα στα γήπεδα και μετά το σύντομο πέρασμά της από την Μπανκ Κορασιόν του Μπουένος Αϊρες πήρε τον δρόμο για την Ισπανία, όπου έμεινε τρεις σεζόν, τη Γαλλία, όπου αγωνίστηκε ένα χρόνο στην Καλέ και στη συνέχεια στην ιταλική Σοβεράτο, στην Α2 Ιταλίας, όπου έμεινε τρεις σεζόν (2011-14).



Πώς βρέθηκες στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό;



«Γνώριζα πως ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και είναι ο νταμπλούχος στην Ελλάδα. Δεν είχα ξαναέρθει στην Ελλάδα και από τις πρώτες μου εντυπώσεις είμαι ενθουσιασμένη. Πολλά πράγματα μοιάζουν πολύ με την Αργεντινή. Κυρίως ο κόσμος και ο τρόπος που αντιδρά. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ εδώ, στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Συνάντησα πολύ καλό κλίμα, χαμογελαστά πρόσωπα και φιλικές συμπαίκτριες που είναι πολύ καλές αθλήτριες».



Εχεις κατακτήσει τίτλο στην καριέρα σου;



«Οχι, πρωτάθλημα δεν έχω πανηγυρίσει ποτέ και θα ήθελα πολύ να ζήσω αυτή την εμπειρία. Το ότι ο Ολυμπιακός είναι φαβορί δεν μας εξασφαλίζει τον τίτλο. Πρέπει να προσέξουμε πολύ και να είμαστε έτοιμες για κάθε δυσκολία».



Γνωρίζεις τον Χόρχε Ελγκέτα που πέρασε από τον Ολυμπιακό και πλέον είναι προπονητής στην ανδρική ομάδα της ΑΕΚ;



«Φυσικά και τον γνωρίζω. Είναι από τις μεγαλύτερες μορφές του αργεντίνικου βόλεϊ. Του τρέφω μεγάλο σεβασμό. Ελπίζω να τον συναντήσω σε κάποιο γήπεδο».



«Πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων»



Επιθυμία του Ολυμπιακού Γιάννη Νικολάκη ήταν να έχει διακριτική παρουσία στη φωτογράφηση των τεσσάρων κοριτσιών, εξηγώντας: «Εγώ μιλάω συνέχεια. Να προβάλετε τα κορίτσια. Αυτές είναι πρωταγωνίστριες. Το πρωτάθλημα θα είναι δύο ταχυτήτων. Στην πρώτη θα είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο Πανναξιακός, η ΑΕΚ, το Μαρκόπουλο, περιμένω και τη Σαντορίνη και το Ανατόλια και ίσως τους Μακεδόνες. Είναι πολύ άσχημο που αποχώρησαν τα Βριλήσσια. Δεν εφησυχάζουμε με τον χαρακτηρισμό του φαβορί. Μέχρι τον Δεκέμβριο οι ομάδες μπορεί να ενισχυθούν με ξένες και να ανατραπούν όλα. Αυτό που εύχομαι είναι υγεία στις αθλήτριες και μετά είμαι αισιόδοξος πως εύκολα ή δύσκολα θα πάμε για το τρίτο συνεχόμενο νταμπλ».



Η υποδοχή μιας οικονομολόγου



Από τις πιο έμπειρες ακραίες της Α1 είναι η Ιβάνα Μπραμπόροβα. Γεννήθηκε στην πόλη Ζιάρ 11 Απριλίου 1985 και ξεκίνησε το βόλεϊ στη Σένιτσα. Εχει παίξει στη Σλοβενία και τη Νόβο Μέστο, την Προστέγιοφ στην Τσεχία και τα τρία τελευταία χρόνια ήταν στην Ιταλία, στην Παβία, τη Νοβάρα και τη Πιατσέντσα του Τζιοβάνι Καπράρα.



«Ο Καπράρα ήταν για μένα ένας μεγάλος δάσκαλος. Πήρα πολλά από αυτόν και τον συμβουλεύτηκα για να έρθω στην Ελλάδα. Πολύ χαίρομαι που είμαι στον Ολυμπιακό. Στόχος μου να πάρω τον πρώτο μου πρωτάθλημα» είπε η Μπραμπόροβα, η οποία παράλληλα σπουδάζει οικονομικά μέσω ίντερνετ σε Πανεπιστήμιο του Σιάτλ. «Στον Ολυμπιακό υπάρχουν υψηλοί στόχοι στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Δεν συγχωρούνται λάθη. Είναι από τις ομάδες που πάντα πρέπει να κάνουν το καλύτερο. Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος» είπε η 29χρονη Σλοβάκα.



Δύο ήττες από Παναθηναϊκό!



Η Σλοβάκα Ιβάνα Μπραμπόροβα αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά η πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα έγινε πριν από επτά χρόνια για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. «Αγωνιζόμουν τη σεζόν 2007-08 στη Νόβο Μέστο Σλοβενίας και έπαιξα για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ηρθαμε στην Αθήνα, είχαμε περάσει ωραία, αλλά είχαμε χάσει» θυμάται η Ιβάνα. Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει δύο φορές με 3-0 σετ για το Τσάλεντζ Καπ.



«Δεν ήθελα το βόλεϊ»



Από τα Χανιά στην Κηφισιά κι από εκεί στον Πειραιά. Αυτή είναι η πορεία στην καριέρα της 19χρονης Κωνσταντίνας Βλαχάκη. Γεννήθηκε 5 Αυγούστου 1995 στα Χανιά. «Ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ από τα 8 μου χρόνια επειδή ξεκίνησε και η μεγαλύτερη αδελφή μου η οποία τώρα είναι στη Νίκη Βόλου.



Η μητέρα μου θεώρησε σωστό να γράψει και εμένα στο βόλεϊ χωρίς όμως εγώ να το θέλω εκείνη τη στιγμή. Μετά μου άρεσε πολύ και έφτασα έως εδώ Τη σεζόν 2013-14 πήγα στον Ηρακλή Κηφισιάς συνδυάζοντας και τις σπουδές μου στο τμήμα φυσικοθεραπείας Αθήνας. Στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι ένα σκαλί πιο ψηλά από τις άλλες ομάδες. Μου αρέσει πως όλα είναι οργανωμένα σε επαγγελματικά πλαίσια και αυτό με ικανοποιεί διότι μελλοντικά θέλω κι εγώ να ασχοληθώ επαγγελματικά με το βόλεϊ».



Πόσο δύσκολο θα είναι να κρατηθούν τα κεκτημένα;



«Οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι το νταμπλ και η καλή πορεία στην Ευρώπη. Δεν είναι ουτοπία αυτοί οι στόχοι με δεδομένο το υλικό που έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός. Στο τέλος της σεζόν θα τα καταφέρουμε».



Είσαι παιδί της βολεϊκής επανάστασης των Χανίων;



«Τα τελευταία χρόνια το άθλημα γνωρίζει ανάπτυξη στα Χανιά. Ο ΣΦΠ Χανίων κάνει πρωταθλητισμό σε άνδρες και γυναίκες, ο κόσμος πηγαίνει τα παιδιά του στο άθλημα, ενώ παράλληλα έχει γίνει φοβερή δουλειά και από τον σύλλογο της Νέας Κυδωνίας στο μπιτς βόλεϊ. Ολα αυτά έχουν δημιουργήσει μεγάλη δυναμική».



Ατυχία με Κωνσταντίνου



Η επιλογή της Κωνσταντίνας Βλαχάκη αποδεικνύεται σωτήρια για τον Ολυμπιακό μετά τον τραυματισμό της Μανωλίνας Κωνσταντίνου. Η Κύπρια ακραία αύριο θα μπει στο χειρουργείο να κάνει επέμβαση στον ώμο και θα μείνει εκτός γηπέδων για 3-4 μήνες. Η Βλαχάκη αναμένεται να μπει κατευθείαν στα βαθιά και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ παράλληλα ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να ενισχύσει κι άλλο το ρόστερ του αναμένεται να αποκτήσει και τρίτη ξένη στη θέση των ακραίων.



«Χρειαζόμαστε ενίσχυση»



Η Αλίκη Κωνσταντινίδου αναφέρθηκε και στο μέλλον της Εθνικής ομάδας γυναικών: «Με τους Καλμαζίδη, Παπαδόπουλο, Καμπερίδη γίνεται δυνατή προσπάθεια. Αυτό έχει φανεί με τα αποτελέσματα στο γήπεδο. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη στήριξη. Πάντα χρειαζόμαστε το καλύτερο. Αν μας βοηθήσουν λίγο περισσότερο, θα κάνουμε τη διαφορά μέσα στο γήπεδο».





http://olympiacos-blog.blogspot.com/
 
Top