Όλες οι εύκολες επικρατήσεις, με πολλά γκολ διαφορά μάλιστα, που πέτυχε ο Θρύλος μέσα στο 2014!



Η χρονιά ολοκληρώνεται σιγά σιγά και ο Ολυμπιακός έχει να θυμάται πολλές νίκες μέσα σε αυτήν. Άλλες που ήρθαν δύσκολα και άλλες που ήρθαν πιο εύκολα. Το olympiacos.org κάνει αφιέρωμα στις 7 πιο ευρείες νίκες του Θρύλου στο πρωτάθλημα της Superleague, για την χρονιά που φεύγει σε λίγες μέρες. Κοινός παρονομαστής των αγώνων ο Τσόρι Ντομίνγκεζ, που έχει παίξει σε όλους ενώ έχει σκοράρει στις 5 από τις 7 αναμετρήσεις. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι πως το 2014 ξεκίνησε αλλά και ολοκληρώθηκε με αντίπαλο την ομάδα της Καλλονής. Αρχικά στο «Γ.Καραϊσκάκης» και πριν λίγες μέρες στο νησί της Μυτιλήνης.



Ολυμπιακός - Καλλονή 4-0



Ιδανικά είχε μπει στη χρονιά ο Θρύλος. Στις 4 Ιανουαρίου η ομάδα μας είχε υποδεχθεί την Καλλονή και επικράτησε εύκολα με 4-0. Ήταν η πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό, που συνοδεύτηκε με πολλά γκολ. Την αρχή είχε κάνει ο Σαβιόλα στο 13’, για να έρθει ο Τσόρι Ντομίνγκεζ στο 54’ με πλασέ να διπλασιάσει το σκορ. Ο Μανωλάς στο 65΄ με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 3-0 και ο Μασάντο δέκα λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.







Βέροια - Ολυμπιακός 0-5



Οι «ερυθρόλευκοι» στις 8 Φεβρουαρίου αντιμετωπίζουν στην Βέροια την τοπική ομάδα. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι να άντεξαν την πίεση του Θρύλου, στο δεύτερο ημίχρονο όμως, χάθηκε… η μπάλα. Πέντε τέρματα για το συγκρότημα του Μίτσελ, που έδωσε μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου. Ο Ντομίνγκεζ άνοιξε τον χορό των τερμάτων στο 58’, ο Πέρεζ στο 69’ διπλασίασε το προβάδισμα και ο Ολαϊτάν στιγμές αργότερα έγραψε το 0-3. Το σκορ, με δύο ακόμα τέρματα, έκλεισαν ο Μανιάτης και πάλι ο Ολαϊτάν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.







ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-4



Δύο βδομάδες αργότερα ο Θρύλος είχε και πάλι εύκολο απόγευμα. Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στις… ορέξεις των Πειραιωτών, που πέρασαν από την Κρήτη με 4-0. Ο Πάουλο Μασάντο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 38’ και ο Σέποβιτς δύο λεπτά αργότερα πέτυχε το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού. Στην επανάληψη, αλλά δύο τέρματα του Σέρβου (52’, 88’) χάρισαν ακόμα μια ευρεία νίκη για την ομάδα μας μέσα στην χρονιά.







Εργοτέλης - Ολυμπιακός 1-4



Πάλι Κρήτη, πάλι τέσσερα τέρματα. Ο Ολυμπιακός, στις 23 Μαρτίου επικράτησε του Εργοτέλη μέσα στο «Παγκρήτιο» με 4-1. Ο Νέλσον Βαλντέζ ήταν το πρόσωπο του αγώνα, καθώς σημείωσε ένα από τα πιο γρήγορα χατ –τρικ των τελευταίων ετών. Αρχικά στο 3’ άνοιξε το σκορ, στο 9’ σημείωσε το δεύτερο του τέρμα, ενώ στο 13’ ο Παραγουανός με πλασέ, τριπλασίασε το προβάδισμα του Θρύλου. Ο Κάμπελ στο 32’ χρίστηκε και αυτός σκόρερ, για να μειώσει στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιμπραϊμ για το τελικό αποτέλεσμα.







Ολυμπιακός - Πανθρακικός 5-1



Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν την ομάδα της Κομοτηνής στις 9 Νοεμβρίου στο «Γ.Καραϊσκάκης» και επικράτησαν με 5-1. Πρώτο ημίχρονο και ο Ντομίνγκεζ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι, ενώ ο Παπαγεωργίου με αυτογκόλ είχε δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό. Δεύτερο μέρος και δύο κεφαλιές των Αυλωνίτη – Διαμαντάκου αύξησαν κι άλλο το προβάδισμα του Θρύλου μας. Ο Κάσες από την «άσπρη βούλα» είχε μειώσει, με τον Κώστα Μήτρογλου λίγο πριν το φινάλε, να διαμορφώνει το τελικό 5-1.







Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-4



Δεν δυσκολεύτηκε φέτος στο «νησί των Φαιάκων» ο Ολυμπιακός. Με ωραία μπάλα η ομάδα μας πέρασε με 4-0 με δύο τέρματα του Τσόρι Ντομίνγκεζ. Αρχικά, ο Νταβίντ Φουστέρ στο 19’ «εκτέλεσε», ενώ ο Αργεντίνος στο δεύτερο μέρος έκανε πιο εύκολο το απόγευμα των Πειραιωτών. Στο 50’ από τα 11 βήματα έγραψε το 2-0, ο Ελαμπντελαουϊ είδε και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, για να έρθει και πάλι ο Τσόρι να κλείσει το σκορ, πέντε λεπτά πριν το φινάλε.







Καλλονή - Ολυμπιακός 0-5



Λίγο πριν ολοκληρωθεί η χρονιά, ο Θρύλος πρόσφερε ακόμα μια παράσταση. Στο «κύκνειο άσμα» του Ερίκ Αμπιντάλ από το ποδόσφαιρο, η ομάδα μας επικράτησε με 5-0 της Καλλονής στη Μυτιλήνη. Ο Μανιάτης με κεφαλιά έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό, ο Τσόρι για ακόμα μια φορά ήταν εκεί και έγραψε το 2-0. Στην συνέχεια πήρε το «όπλο» του Χόρχε Μπενίτεζ και με δύο προσωπικές προσπάθειες ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Ο Μπουχαλάκης ήταν αυτός που πέτυχε το τελευταίο τέρμα του Θρύλου στην αναμέτρηση αλλά και στην χρονιά.









http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/12/7-photos_26.html
 
Top