Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ

Κυρίες & κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Λιμανιού της Αγωνίας, 

Η χώρα διανύει  την κρισιμότερη περίοδο των τελευταίων δεκαετίων. Μια περίοδο που θα κρίνει το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών. Πρώτη ανάγκη όλων και από όλους η ΑΛΗΘΕΙΑ. 

Την προηγούμενη Παρασκευή, 26/06/2015 το βράδυ ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την διενέργεια δημοψηφίσματος. Άμεσα ξεκίνησε μια έντονη πολιτική συζήτηση με ιδιαίτερη ένταση με αφορμή το σημαντικότατο αυτό γεγονός, ανεξάρτητα του αν κάποιος διαφωνεί ή συμφωνεί με την συγκεκριμένη επιλογή.

Την Δευτέρα 29/06/2015  υπήρχε στον Δήμο μας προγραμματισμένο  Δημοτικό Συμβούλιο με 18 θέματα που φυσικά δεν αφορούσαν το δημοψήφισμα ή την όλη συζήτηση για την εθνική διαπραγμάτευση. Πήρα την πρωτοβουλία, καθώς έκρινα ότι την ώρα που κρίνεται το μέλλον της χώρας και οι πολίτες αντιμετώπιζαν για πρώτη φορά στην ζωή τους τις κλειστές τράπεζες και την πλήρη ανησυχία, αλλά και ανασφάλεια, να ΠΡΟΤΕΙΝΩ σε ΟΛΟΥΣ τους επικεφαλείς των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου την αναβολή του, καθώς θα ήταν παράλογο να συζητούμε θέματα μικρής σημασίας σε σχέση με το μέγεθος του εθνικού διακυβεύματος και της προοπτικής της χώρας.  

Το ΣΥΝΟΛΟ των επικεφαλείς που προσωπικά επικοινώνησα (κα Ε. Παντελάκη,     
κ. Α. Κάρλε , κα Στ. Μελά, καθώς δεν βρήκα την κα Μ. Σταθάκη), αλλά και των υπολοίπων με τους οποίους επικοινώνησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου   κ.  Γ. Δαβάκης (κ. Θ. Δρίτσα, κ. Η. Κατσαφάδο, κ. Α. Καλογερογιάννη, κ. Ι. Βουράκη) είτε υπερθεμάτισαν, είτε συμφώνησαν και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εξέφρασε διαφορετική άποψη η επιθυμία να πραγματοποιηθεί το συμβούλιο.

Επίσης,  υπενθυμίζω ότι αυτά έλαβαν χώρα την Δευτέρα 29/06/2015 το μεσημέρι. Ακολούθως, την Τετάρτη 01/07/2015 όρκισα ως νέο Δημοτικό σύμβουλο τον αντικαταστάτη του κ. Θ. Δρίτσα, κ. Δ. Γκερλέ και ακολούθως μαζί με τις κυρίες Μ. Σταθάκη και Στ. Μελά είχαμε συζήτηση επί 45 λεπτά στο γραφείο μου. Ούτε τότε τα τρία από τα τέσσερα μέλη του Λιμανιού της Αγωνίας μου εξέφρασαν το οποιοδήποτε παράπονο για την αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου. Ούτε καν την παραμικρή νύξη.

Ξαφνικά την Πέμπτη, 02/07/2015 το μεσημέρι, δηλαδή τέσσερις ημέρες μετά την συμφωνημένη και από τους ίδιους αναβολή με εγκαλούν με δημόσια ανακοίνωση τους  αμφισβητώντας το ήθος μου και μάλιστα υπογράφουν με την λέξη ΝΤΡΟΠΗ.

Είναι προφανές ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης και όχι φυσικά οι ψηφοφόροι του συνδυασμού τους, ψεύδονται ασύστολα, καθώς γνώριζαν αυτά που παραπάνω περιέγραψα και παρόλα αυτά επιχειρούν να παραπλανήσουν τους πολίτες και δημότες του Πειραιά επιδιώκοντας ανεπιτυχώς βέβαια, καθώς το ψέμα έχει κοντά ποδάρια ,να τους στρέψουν εναντίων μου προφανέστατα γιατί εκφράζω δημόσια, όπως η δημοκρατία επιτρέπει, την άποψη μου περί παραμονής της χώρας στην Ευρώπη. 

Προφανέστατα, είναι θιασώτες του ότι όσοι εκφράζουμε την παραπάνω άποψη είμαστε προδότες και εκπροσωπούμε τα ξένα και εγχώρια  κέντρα των δανειστών και όλες αυτές τις επικίνδυνες αερολογίες που ακούμε από ορισμένους, ευτυχώς πιστεύω ακόμα μειοψηφούντες, επειδή επιθυμούμε και λέμε την άποψη μας.

Επιτέλους, ας δεχθούμε ως χώρα, αλλά και ως πολίτες στο σύνολο μας ότι όλες οι απόψεις είναι θεμιτές. Επιτέλους, ας γίνει κατανοητό ότι την επόμενη ημέρα και ανεξάρτητα από το όποιο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα πρέπει όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που εκ των πραγμάτων θα προκύψουν. 

Μετά τα παραπάνω πραγματικά περιστατικά τα οποία δεν επιδέχονται της παραμικρής αμφισβήτησης η μόνη ΝΤΡΟΠΗ αφορά τους συντάκτες αυτής της προσβλητικής για το πρόσωπο μου ανακοίνωσης. 

Επιπρόσθετα, στην ίδια ανακοίνωση οι συντάκτες υιοθετούν με ευκολία καταγγελία ενός εκ των Σωματείων του Δήμου περί τρομοκράτησης και εκφοβισμού εργαζομένων σε σχέση με το δημοψήφισμα. Στην έωλη αυτή καταγγελία, καθώς ουδείς κατονομάζεται ως υπεύθυνος για την καταγγελλόμενη πράξη, υπάρχει απάντηση μου στο Σωματείο, την οποία έχω ήδη δημοσιοποιήσει. Καταστρατηγώντας όμως κάθε έννοια δεοντολογίας οι συντάκτες της ανακοίνωσης του Λιμανιού της Αγωνίας προχωρούν ακόμα παραπέρα. Διαστρεβλώνοντας και αυτή την ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων κατονομάζουν εμένα ως ένα από τα πρόσωπα τα οποία απείλησαν, εκφόβισαν, τρομοκράτησαν εργαζομένους.  

Κυρίες & κύριοι, 
Σας καλώ να ανακαλέσετε δημόσια ζητώντας συγγνώμη, καθώς ουδέποτε το σωματείο των εργαζομένων κατήγγειλε εμένα ότι προσπάθησα να εκφοβίσω η να επηρεάσω τον οποιονδήποτε εργαζόμενο στο θέμα του δημοψηφίσματος όπως ψευδέστατα περιέχει  η ανακοίνωση σας. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω και τις δυο ανακοινώσεις (του Σωματείου Εργαζομένων & του Λιμανιού της Αγωνίας) όπως και την δική μου απάντηση, ώστε όλοι οι δημότες να κατανοήσουν τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά και τη μοναδική αλήθεια όχι επί απόψεων, αλλά επί πραγματικών περιστατικών.


Ιωάννης Π. Μώραλης
Δήμαρχος Πειραιά


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ

 
Top