Πέντε ελληνικές ομάδες και... εκατομμύρια φίλαθλοι έχουν στραμμένη την προσοχή στη Βαρκελώνη. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα, ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ στο Eurocup, μαθαίνουν αντιπάλους το μεσημέρι.

Μετά από αρκετά χρόνια η Ελλάδα θα έχει μεγάλη εκπροσώπηση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του μπάσκετ, καθώς πέντε ομάδες περιμένουν να μάθουν το μεσημέρι τους αντιπάλους τους. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα, ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ στο Eurocup, μαθαίνουν τους ευρωπαϊκούς τους αντιπάλους.

Αρχή με Eurocup

Στις 13:00 θα αρχίσει η κλήρωση του Eurocup, από την οποία θα σχηματιστούν έξι όμιλοι των έξι ομάδων και οι τέσσερις πρώτες κάθε γκρουπ μαζί με τις οκτώ που θα αποκλειστούν από την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας θα συνεχίσουν στους «32», με οκτώ ομίλους των τεσσάρων. Από τους 16 και μετά αρχίζουν διπλά ματς. Οι τρεις ελληνικές ομάδες είναι στο πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας της νότιας περιφέρειας και δεν θα είναι αντιμέτωπες στην πρώτη φάση.

Πρώτη Περιφέρεια
Γκρουπ 1: Άλμπα, Βαλένθια, Νίμπουρκ
Γκρουπ 2: Γκραν Κανάρια, Σαραγόσα, Μπιλμπάο
Γκρουπ 3: Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Οστάνδη, Ουλμ
Γκρουπ 4: Ναντέρ, Νανσί, Λε Μαν
Γκρουπ 5: Σαρλερουά, Βόννη, Ρέτζιο Εμίλια
Γκρουπ 6: Βενέτσια, Τρέντο, Μπρίντιζι

Δεύτερη Περιφέρεια
Γκρουπ 1: Ούνιξ, Γαλατάσαραϊ, Μπεσίκτας
Γκρουπ 2: Μπάνβιτ, Νίζνι, Λιέτουβος Ρίτας
Γκρουπ 3: Τραμπζονσπόρ, Ζενίτ, Κράσνι Οκτιάμπρ
Γκρουπ 4: Μπουντούτσνοστ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Άβτοντορ
Γκρουπ 5: ΠΑΟΚ, Άρης, ΑΕΚ
Γκρουπ 6: Νεπτούνας, Ζόλνοκι, Στεάουα Βουκουρεστίου.

Συνέχεια με Ευρωλίγκα

Στις 14:00 θα πάρει τη σκυτάλη η Ευρωλίγκα, στην οποία συμμετέχουν οι «αιώνιοι» και η οποία, όπως και το Eurocup, θα έχει ίδια δομή με την περασμένη περίοδο.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, ομάδες τις οποίες θα αποφύγει στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Απ’ την άλλη, ο Παναθηναϊκός είναι μαζί με Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φενέρμπαχτσε και Εφές, συλλόγους που επίσης δεν θα αντιμετωπίσουν οι πράσινοι στον πρώτο γύρο.

Φυσικά οι δύο αιώνιοι δεν μπορούν να βρεθούν αντίπαλοι, αφού υπάρχουν γεωγραφικά κριτήρια (για χώρες με τέσσερις εκπροσώπους και κάτω) μέχρι να φτάσουμε στο Top 16. Όπως είναι γνωστό, οι 24 ομάδες που συμμετέχουν θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των έξι. Οι τέσσερις πρώτοι θα προκριθούν στη δεύτερη φάση και οι δύο τελευταίοι θα συνεχίσουν στο Eurocup. Από το Top 16 περνούν στα προημιτελικά οι τέσσερις πρώτοι κάθε γκρουπ και μετά θα γίνουν τα play offs και το Final Four στο Βερολίνο.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας

Α’ γκρουπ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός

Β’ γκρουπ
Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές

Γ’ γκρουπ
Χίμκι, Λαμποράλ Κούτσα, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Μαλάγα

Δ’ γκρουπ
Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο, Ερυθρός Αστέρας, Μπάμπεργκ

Ε’ γκρουπ
Καρσίγιακα, Νταρουσάφακα, Τσεντεβίτα, Μπάγερν Μονάχου

ΣΤ’ Γκρουπ
Σάσαρι, Ζιελόνα Γκόρα, Στρασμπούρ, Λιμόζ


http://olympiacos-blog.blogspot.com/2015/07/blog-post_147.html
 
Top