Διαβάστε την ανακοίνωση: "Συνεχίζεται με επιτυχία για...δεύτερη εβδομάδα το πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών Δημοτικών Σχολείων της Αττικής για την ανακύκλωση, που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων και των εκδηλώσεων προβολής του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ με τίτλο «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ».

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου οι μαθητές των πρώτων τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας παρέα με τους «Νεφο – καλικάντζαρους» θα ανέβουν στη σκηνή και μέσα από τη διαδραστική παράσταση που παρουσιάζει η ομάδα Μπουρμπουλήθρες θα μάθουν για τα υλικά, τη χρήση και τη σημασία τους, αλλά και πως αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάλι με την ανακύκλωση. Η διαδραστική παράσταση βασίζεται στο βιβλίο του Μάριου Βερέττα «Οι νεφοκαλικάντζαροι» που κυκλοφορεί από τις Βερέττας Εκδόσεις. 

Τις «Μπουρμπουλήθρες» αποτελούν οι: Νίνα – Άλκηστις Δραγώνα, Γιώργος Καλατζής και Μαρίνα Τσαρδή.

Την ίδια εμπειρία θα ζήσουν και οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί τον Δεκέμβριο στο 19ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου.

Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης των μαθητών για την ανακύκλωση, οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα των κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων προβολής του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ, ξεκίνησαν την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου από το 29ο Δημοτικό Περιστερίου και ακολούθησαν τα 6ο και 11ο Δημοτικό Βύρωνα και ο 3ος Παιδικός Σταθμός Βύρωνα.

Μια βόλτα με ποδήλατο

Στις εκδηλώσεις προβολής του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ περιλαμβάνεται και η γιορτή ποδηλάτου με τίτλο «Μια βόλτα με ποδήλατο», που θα γίνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στο Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, στο Γκάζι με αφορμή τα εγκαίνια του Ποδηλατόδρομου της Αθήνας (Νότιο Τμήμα), ο οποίος ενώνει το Γκάζι με το Φαληρικό Δέλτα. Στην εκδήλωση μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να εγκαινιάσουν με τα ποδήλατά τους τον Ποδηλατόδρομο της Αθήνας που έλειπε από την πρωτεύουσα και να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με θεατρική παράσταση για παιδιά, θεατρικά παιχνίδια και τη μεγάλη συναυλία με τους Ματούλα Ζαμάνη και τους Imam Baildi.

.2ο Δημοτικό Ζωγράφου, Ευνομίας 2, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, 10:00 πμ

.Γκάζι, Μεγάλη Γιορτή για τον Ποδηλατόδρομο, Κυριακή 29 Νοεμβρίου, 08:00 πμ

Η έναρξη των εκδηλώσεων γίνεται στις 18 Νοεμβρίου στο Περιστέρι, όπου από το 29ο Δημοτικό Σχολείο, ξεκινά το πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών για την ανακύκλωση, με θεατρικό παιχνίδι μέσα στο Σχολείο και διανομή ειδικού πληροφοριακού υλικού. Την ίδια εμπειρία θα ζήσουν μαθητές και άλλων σχολείων σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας, μεταξύ των οποίων οι μαθητές του 6ου και 11ου Δημοτικού Βύρωνα, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας, του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, του 2ου Δημοτικό Σχολείου Ζωγράφου, του 3ου Παιδικού Σταθμού Βύρωνα, του 19ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας και του 4ου Δημοτικού Ιλίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τη μεγάλη «Γιορτή Ποδηλάτου» στις 29 Νοεμβρίου στο Γκάζι, με αφορμή την ολοκλήρωση του Νότιου Τμήματος του Ποδηλατοδρόμου της Αθήνας, όπου άτομα κάθε ηλικίας θα μπορούν να κάνουν την βόλτα τους με ποδήλατο εγκαινιάζοντας το σημαντικό αυτό έργο που έλειπε από την Πρωτεύουσα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με θεατρικά παιχνίδια για παιδιά, παιδική θεατρική παράσταση με θέμα το ποδήλατο και μία μεγάλη συναυλία με τους … στο ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ Ο.ΣΥ."
http://www.pireasnews.gr/
 
Top