Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Celestyal Cruises και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής CLIA Eυρώπης, κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρσε, έκανε λόγο για ανακολουθία λόγων και έργων της δημοτικής αρχής Πειραιά, ενώ αναφέρθηκε στο κυκλοφοριακό και άλλα προβλήματα που υπάρχουν στον Πειραιά.

Αναλυτικά, σημειώνεται ότι: «Η Celestyal Cruises, η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας με έδρα της την Ελλάδα, προωθεί συστηματικά τις μοναδικές  ομορφιές της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Δεδομένου ότι η πρώτη εικόνα που αποκτούν οι τουρίστες ερχόμενοι στην Ελλάδα για να επιβιβαστούν στα κρουαζιερόπλοια είναι η πόλη του Πειραιά, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να επιστήσουμε την προσοχή όλων των τοπικών φορέων στη δημιουργία μιας πρώτης θετικής εικόνας. Δυστυχώς, η κατάσταση που επικρατεί μέχρι στιγμής στο κέντρο του Πειραιά, συγκριτικά και με άλλες πόλεις απο/ επιβίβασης κρουαζιέρας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, δεν είναι αντιπροσωπευτική της ποιότητας διακοπών που προσφέρει η Ελλάδα.»

Και προσθέτει ότι: «Συγκεκριμένα, υπάρχει έντονη συμφόρηση και προβλήματα κυκλοφορίας τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο από την πόλη του Πειραιά, με έλλειψη αστυνόμευσης και ρύθμισης της κυκλοφορίας με αποτέλεσμα πολλές καθυστερήσεις που προκαλούν την αγανάκτηση και τα παράπονα των επιβατών. Εξίσου σημαντικό είναι και το ζήτημα της καθαριότητας και γενικής εικόνας της πόλης του Πειραιά, γεγονός που αναπόφευκτα προκαλεί μια αρνητική πρώτη εντύπωση στους επισκέπτες.»

Τονίζεται ακόμη ότι: «Κοινός μας στόχος είναι οι επισκέπτες στη χώρα μας να έχουν μια συνολικά θετική εικόνα για την Ελλάδα και επιστρέφοντας στη χώρα τους να γίνουν «πρεσβευτές» της φιλοξενίας που θα απολαύσουν χωρίς να εκτίθενται σε καθυστερήσεις ή απρόσμενες αλλαγές στο πρόγραμμα των διακοπών τους. Επίσης σημαντική είναι η σωστή σήμανση καθώς και η δημιουργία “διαδρομών” για τους επισκέπτες κρουαζιεροπλοίων, προκειμένου να μπορούν με ασφάλεια να περιηγηθούν στο κέντρο της πόλης καθώς και να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τον πολιτισμό που αναμφισβήτητα έχει να επιδείξει.»

Επισημαίνεται επιπλέον ότι «στη Celestyal Cruises, παραμένουμε  στη διάθεση των δημοτικών αρχών και άλλων πολιτικών και πολιτειακών φορέων,  ώστε  να συζητήσουμε ιδέες και λύσεις προς την αντιμετώπιση και βελτίωση αυτής της κατάστασης για το κοινό όφελος.»
πηγη
 
Top