Οργασμός, αυτό το αίνιγμα. Αφήνουμε πίσω το πώς θα τον πετύχετε (έχουμε ξαναπεί ότι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο) και θα ασχοληθούμε με τις ευεργετικές του ιδιότητες που τονώνουν άντρες και γυναίκες...



Δεν είναι μόνο η απόλαυση που πρέπει να σας κάνει να… πασχίσετε γι’ αυτόν, αλλά και το καλό που κάνει στην υγεία σας.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, με τον οργασμό απελευθερώνονται ορμόνες από το κέντρο του εγκεφάλου και πραγματοποιούνται πολλές ζωτικής σημασίας χημικές ενώσεις που οδηγούν στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Ακόμα ένας λόγος λοιπόν για να κάνεις σεξ, όποτε και όσο αντέχεις. Αναλυτικά λοιπόν, ο οργασμός έχεις τις εξής ευεργετικές ιδιότητες:

1. Θωρακίζει την άμυνα του οργανισμού

Η ουσία «ανοσοσφαιρίνη Α» που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ, μειώνει την πιθανότητα να κρυολογήσετε ή να μολυνθείτε σε περίπτωση που εκτεθείτε σε κάποιο μικρόβιο.

2. Μειώνει την πιθανότητα του καρκίνου

Αυτό συμβαίνει χάρη στην οξυτοκίνη που παράγεται σε μεγάλες ποσότητες όταν ερχόμαστε σε σεξουαλική επαφή, η οποία δρα κατά της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων.

3. Κρατά το δέρμα φρέσκο και σφριγηλό

Κατά τον οργασμό εκκρίνεται η ορμόνη DHEA, η οποία έχει έντονη αντιγηραντική δράση και συμβάλλει άμεσα στην ελαστικότητα του δέρματός μας. Επιπλέον, χαρίζει λάμψη και ζωντάνια, γεγονός που αποδεικνύει πως όντως όταν κάνουμε σεξ φαινόμαστε φρέσκοι και ξεκούραστοι.

4. Οξύνει τη μνήμη μας

Το έχουμε παρατηρήσει όλοι. Η σεξουαλική πράξη αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό μας και επειδή μεταφέρει οξυγόνο στο κέντρο του εγκεφάλου, μας κάνει να λειτουργούμε πιο γρήγορα.

5. Καταπολεμά την αϋπνία

Ένας καλός και έντονος οργασμός χαλαρώνει το σώμα, «αδειάζει» το μυαλό και αποβάλλει το άγχος από μέσα μας. Λογικό είναι λοιπόν, αργότερα να κοιμόμαστε «σαν πουλάκια».

6. Καίει θερμίδες

Για την ακρίβεια, καίει πολλές θερμίδες, καθώς το σώμα λειτουργεί στο 100% του όταν φτάνουμε στην κορύφωση. Έτσι σας βοηθά να διατηρήσετε το φυσιολογικό σας βάρος, με την προϋπόθεση βέβαια να μην επισκεφτείτε το ψυγείο και τα ντουλάπια σας μετά το σεξ.

7. Ανακουφίζει από τον σωματικό πόνο

Τα ένζυμα που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού «μπλοκάρουν» τη σκέψη και ο εγκέφαλος δε νιώθει πως το σώμα υποφέρει. Έτσι πριν και μετά τον οργασμό, το σώμα σταματά να πονά γιατί ο εγκέφαλος επικεντρώνεται στην απόλαυση της κορύφωσης.

 
Top