Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για την Νόσο Alzheimer, που πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού στο χώρο του Β’ ΚΑΠΗ.

Η κα Ειρήνη Κοτρώτσου, Ψυχολόγος, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους την κλινική εικόνα της νόσου του Alzheimer, τόσο σε σχέση με την έκπτωση των γνωστικών λειτουργιών, όσο  και αναφορικά με τα συμπεριφορικά και ψυχολογικά συμπτώματα της, ενώ ο κ. Αντώνης Μούγιας, Ψυχίατρος, αφού αναφέρθηκε στην πρόληψη και στις τελευταίες εξελίξεις στην θεραπεία της νόσου, εστίασε στην διαχείριση του φορτίου όσων καλούνται να φροντίσουν ασθενείς με νόσο Alzheimer. Μετά το πέρας των εισηγήσεων οι δύο ομιλητές απάντησαν σε μια σειρά από ερωτήματα του κοινού.  

Στο σύντομο χαιρετισμό τους, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Λαμπρινή Μάνου αναφέρθηκε στην συνεχή προσπάθεια του Δήμου αναφορικά με την διοργάνωση και πραγματοποίηση δράσεων προστασίας και προαγωγή της υγείας, κάνοντας ειδική μνεία στο ρόλο της πρόληψης και στην επιτυχή λειτουργία Ιατρείου Μνήμης, σε συνεργασία Ψυχογηριατρικής Εταιρίας «Νέστωρ», στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων, ενώ η Εντεταλμένη Σύμβουλος για την Προστασία της Τρίτης Ηλικίας κα Μαρία Διακάτου,  ανακοίνωσε τον προγραμματισμό μια σειράς ομιλιών ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας για τα μέλη των ΕΔΑΠΕ.

Η εκδήλωση, αποτέλεσμα της συνεργασία των τμημάτων Προστασίας -  Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής, Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων και της Ψυχογηριατρικής Εταιρίας «Νέστωρ», διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρείας.

http://www.pireasnews.gr/
 
Top