Με γκολ του Μιλιβόγεβιτς στο 90+6' ο Θρύλος ολοκλήρωσε μια σπουδαία ανατροπή απέναντι στον ΠΑΟΚ (2-1) και έμεινε μόνος πρώτος.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:

Με καρδιά και ψυχή πρωταθλητή ο Ολυμπιακός έφερε τα πάνω-κάτω στο ματς με τον ΠΑΟΚ (2-1) για την 8η αγωνιστική της Super League και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Βαρέλα και μετά από στημένη μπάλα, ωστόσο ο Θρύλος βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Στο 15’ ο Ελιουνούσι άγγιξε την ισοφάριση που ήρθε 10 λεπτά μετά με αυτογκόλ του Βαρέλα. Προηγήθηκε έξοχος συνδυασμός του διεθνούς Νορβηγού (σ.σ.: κάθετη πάσα) και του Ιντέγε που προσπάθησε να σεντράρει στον Σεμπά σε θέση φορ αλλά παρενεβλήθη ο παίκτης του ΠΑΟΚ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του προσπαθώντας να διώξει.

Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και ειδικά στο τελευταίο ημίωρο όπου έχασε πολλές ευκαιρίες (σ.σ.: δύο φορές με τον Σεμπά, μία με τον Μποτία, τον Φορτούνη, τον Ελιουνούσι, τον Ιντέγε και τον Μιλιβόγεβιτς) πριν έρθει η λύτρωση και η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με κεφαλιά του Σέρβου αρχηγού μας στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.


Το «φιλμ» του αγώνα:

3’ Η πρώτη πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Βιάνα να βρίσκεται εντός περιοχής και αριστερά και να επιχειρεί να αιφνιδιάσει με πλασέ στην κλειστή γωνία τον Γλύκο. Όμως το πλασέ του κατέληξε στην αριστερή πλευρά των διχτύων.

6’ Γκολ. Το 1-0 για τον ΠΑΟΚ με κοντινό πλασέ του Βαρέλα που πήρε το «ριμπάουντ» μετά από πρώτη απόκρουση του Καπίνο. Όλα αυτά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του ΠΑΟΚ από δεξιά.

15’ Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Ελιουνούσι να εξαπολύει αριστερό δυνατό σουτ και τον Γλύκο να σώζει με το δεξί χέρι. Η μπάλα είχε κατεύθυνση προς το αριστερό παραθυράκι.

25’ ΓΚΟΟΟΛ! Το 1-1 για τον Ολυμπιακό με αυτογκόλ του Βαρέλα. Ο Ιντέγε ξέφυγε ωραία από δεξιά και βλέποντας τον Σεμπά να μπαίνει στην περιοχή επιχείρησε να του δώσει τη μπάλα, όμως παρενεβλήθη ο παίκτης του ΠΑΟΚ και προσπαθώντας να διώξει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

37’ Μακρινό δεξί συρτό σουτ του Μιλιβόγεβιτς, η μπάλα περνάει μερικά μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι άουτ.

61’ Ο Κάμπος βρίσκεται απέναντι στον Καπίνο και πλασάρει άουτ.

62’ Σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Σεμπά να δέχεται τη μπάλα εντός μικρής περιοχής και να πλασάρει με τη μία για να σώσει ο Γλύκος με το σώμα.

63’ Νέα ευκαιρία για τον Θρύλο με τον Φορτούνη να ξεφεύγει ανάμεσα από δύο αντιπάλους και να σουτάρει με δύναμη εκτός περιοχής και η μπάλα να φεύγει πάνω από την αριστερή δεξιά συμβολή των δοκαριών.

69’ Ο Σεμπά βγαίνει μόνος απέναντι στον Γλύκο αλλά είναι αρκετά πλάγια αριστερά και η σέντρα-σουτ που επιχειρεί κοντράρει σε σώμα αμυντικού.

79’ Τεράστια διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Ελιουνούσι και τον Ιντέγε αλλά την άμυνα του ΠΑΟΚ να διώχνει σε κόρνερ.

81’ Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Μποτία να πιάνει εξαιρετική κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Φορτούνη από δεξιά, και τον Γλύκο να αποκρούει με τη γροθιά στο δεξί του παραθυράκι.

86’ Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Καρντόσο να κάνει την σέντρα-σουτ από αριστερά και η μπάλα να περνάει από την άλλη πλευρά άουτ.

90+1’ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Μιλιβόγεβιτς να πιάνει την κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ από αριστερά, και να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

90+6’ ΓΚΟΟΟΛ! Το 2-1 για τον Θρύλο με κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς και μετά από έξοχη ασίστ του Φιγκέιρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Βιάνα (46’ Ελαμπντελαουΐ), Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης (90+8’ Καμπιάσο), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε (85’ Καρντόσο).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Ντε Μάτος, Λέοβατς (81’ Κρέσπο), Κάμπος, Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Σακχόφ (74’ Μπίσεσβαρ), Αθανασιάδης, Βαρέλα, Κάνιας (46’ Χαρίσης).

SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ 2016/17 – 8η αγωνιστική

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ 2 - 1 * 23/10/2016 * 20.30

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»

ΣΚΟΡΕΡ: 25’ αυτ. Βαρέλα, 90+6’ Μιλιβόγεβιτς / 6’ Βαρέλα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλεξ. Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΒΟΗΘΟΙ: Χρ. Ακρίβος (Αθηνών), Ηλ. Αλεξέας (Μεσσηνίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 42’ Βιάνα, 44’ Μιλιβόγεβιτς, 45+2’ Φιγκέιρας, 88’ Μποτία / 32’ Κάνιας, 45+2’ Ροντρίγκες

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -

ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -
http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/10/blog-post_7989.html
 
Top