Δράσεις για τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις

Με κυρίαρχο σύνθημα «σκεφτόμαστε παγκόσμια, δρούμε τοπικά χτίζοντας γέφυρες της επιστημονικής κοινότητας με την τοπική κοινωνία» ξεκίνησε η  πρώτη συνάντηση  του Περιφερειακού Κέντρου Δράσης/ GR –RAC με τους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων του Κορυδαλλού (1ου & 5ου ΓΕΛ, 1ου ΕΠΑΛ), στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. 
Η συνάντηση ξεκίνησε με την παρουσίαση των αρχών και των στόχων αυτής της παγκόσμιας εθελοντικής πρωτοβουλίας μέσα από ένα. από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΕΜΠ Αναστασία Στρατηγέα σε συνεργασία με τον επιστημονικό συνεργάτη του Δήμου, Ανδρέα Αλεξόπουλο. 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν με ενδιαφέρον στη συζήτηση και στο παιχνίδι που ακολούθησε: ένα παιχνίδι ευαισθητοποίησης και βιωματικής μάθησης για ένα περιβαλλοντικά φιλικό και κοινωνικά υπεύθυνο αύριο. 
Όλοι μαζί υποστήριξαν ότι αφού «εμείς είμαστε η αιτία, εμείς είμαστε η λύση» σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα όλοι μαζί και δεσμευόμαστε να γίνουμε πολλοί. Θα ακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια κατά τόπους στα 3 σχολεία με απώτερο στόχο τη δημιουργία αφίσας και γραμματόσημου με θέμα το Global Understanding.  
Η συνεργασία στηρίζεται στην πρωτοβουλία του Τμήματος Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Γρηγόρη Γουρδομιχάλη αλλά κυρίως στην προθυμία των εκπαιδευτικών και των διευθυντών των τριών σχολείων να συνεργαστούν με τα παιδιά για το θέμα της κοινωνικής και πολιτικής διάστασης του περιβάλλοντος. 
Στόχος όλων είναι η συνεργασία αυτή να γίνει ένα νέο βήμα  για την ζύμωση των παιδιών ως μελλοντικών ενεργών πολιτών και την ευαισθητοποίηση τους αναφορικά με τις κλιματικές αλλαγές και την κλιματική δικαιοσύνη. 
Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μερεντίτης. 

http://www.pireasnews.gr/
 
Top