Ο Βασίλης Μουράτος αφού «οδήγησε» το Ψυχικό στην εκτός έδρας νίκη επί του Παγκρατίου, μίλησε στο SDNA και στάθηκε στο καλό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας των βορείων προαστίων. Τι είπε για την απόφασή του να αγωνιστεί δανεικός από τον Ολυμπιακό στο Ψυχικό...

Αναλυτικά...

Ο Βασίλης Μουράτος παραχωρήθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό στο Ψυχικό, ώστε να μαζέψει εμπειρίες και να διατηρηθεί σε αγωνιστικό ρυθμό και στην 5η «στροφή» της Α2 έδειξε πτυχές του ταλέντου του.

Ο 19χρονος διεθνής γκαρντ με τις «μικρές» Εθνικές ομάδες στην αναμέτρηση των «σκίουρων» με το Παγκράτι πάτησε παρκέ για 33:21 και φρόντισε να δικαιώσει τον Γιώργο Ρεμεντέλα για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.

Ο Βασίλης Μουράτος σημείωσε 18 πόντους (4/8δ., 2/6τρ., 4/5β.), πήρε 10 ριμπάουντ (!), έδωσε 2 ασίστ, έκλεψε 1 μπάλα, έκανε 1 τάπα, υπέπεσε μόλις σε 1 λάθος και ανέβασε τους μέσους όρους του (13π., 5,2ρ., 1,2ασ., 0,4κλ., 0,4κοψ και 1λ. σε 5 συμμετοχές).

Ο Βασίλης Μουράτος έβαλε την υπογραφή του στη νίκη του Ψυχικού επί του Παγκρατίου με 67-72, αλλά ό ίδιος δεν θέλησε να σταθεί στην προσωπική του απόδοση δείχνοντας πιο ώριμος από την ηλικία του, αλλά και πως βαδίζει στον σωστό δρόμο.

«Το σημαντικό είναι πως νικήσαμε μέσα σε μία δύσκολη έδρα. Η προσωπική μου εμφάνιση μένει πίσω σε σχέση με την επιτυχία της ομάδας μας. Ολα τα παιδιά είχαν συμβολή στη νίκη, καθώς αυτή ήρθε μέσω της ομαδικής δουλειάς», δήλωσε ο Βασίλης Μουράτος.

Το Ψυχικό πλέον πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και είναι κοντά στο να «σβήσει» την άσχημη εκκίνησή στο πρωτάθλημα, καθώς στις πρώτες τρεις αγωνιστικές ηττήθηκε κατά σειρά από τον Δούκα, τον Εθνικό και τον Πανιώνιο. «Αργησα να ενσωματωθώ στην ομάδα και δεν είχαμε αυτοματισμούς. Δεν είχαμε βρει ακόμα τους ρόλους μας, ενώ δεν μας βοήθησε πολύ και το πρόγραμμα, καθώς αντιμετωπίσαμε δύσκολους αντιπάλους. Δουλεύουμε σκληρά, όμως, για να βρούμε ρυθμό», τόνισε ο 19χρονος γκαρντ, ο οποίος εν συνεχεία πρόσθεσε:

«Το επίπεδο του πρωταθλήματος της Α2 είναι υψηλό, καθώς υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Εμείς από την πλευρά μας κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αποκτάμε όλο και περισσότερο ρυθμό και θέλουμε σε κάθε αγώνα να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

Ο Βασίλης Μουράτος τις τελευταίες δύο σεζόν πήρε πάρα πολλά μαθήματα από την καθημερινή του συνύπαρξη με τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, αλλά και στα βόρεια προάστια βρήκε... δασκάλους: «Το Ψυχικό διαθέτει ταλέντο, ενώ υπάρχουν επίσης και παίκτες με με μεγάλη εμπειρία και που έχουν αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, όπως ο Θωμάς Νίκου, ο Ντίνος Αχής, ο Νίκος Παπανικολάου και ο Γιάννης Σίνης».

Ο ταλαντούχος γκαρντ αγωνίζεται ως δανεικός από τον Ολυμπιακό στην ομάδα των βορείων προαστίων, αλλά καταλήγοντας δεν έκρυψε πως «στο Ψυχικό νιώθω σαν στο σπίτι μου. Το κλίμα στην ομάδα είναι οικογενειακό. Ο προπονητής (Γιώργος Ρεμεντέλας), οι συνεργάτες του και οι συμπαίκτες μου με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Νιώθω καλά κι έχουμε αναπτύξει τρομερή σχέση. Νιώθω σίγουρα δικαιωμένος για την επιλογή και στο Ψυχικό βρήκα αυτά που έψαχνα και το κλίμα είναι πολύ καλό. Μου έλειπε ο χρόνος συμμετοχής και πλέον βρίσκω τα πατήματά μου. Φυσικά δεν ξεχνάω τον Ολυμπιακό, αλλά αυτή την στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου με το Ψυχικό».

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/11/blog-post_998.html
 
Top