Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο gazzetta.gr μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την ΤΣΣΚΑ και στάθηκε κυρίως στην νευρικότητα που έβγαλαν οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι τους, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει την διαιτησία.

Αναλυτικά...

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ για την 5η αγωνιστική της Euroleague και ο Κώστας Παπανικολάου δεν έψαξε δικαιολογίες.

H περσινή χρονιά ήταν η μοναδική που η ρώσικη ομάδα δεν έχασε από τον Ολυμπιακό και το αυτό συνεχίστηκε φέτος με την ΤΣΣΚΑ να κάνει το 3/3 σε ένα μικρό σερί που τρέχει κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Οι Ρώσοι έχουν να χάσουν από τον Ολυμπιακό από την οδυνηρή ήττα στον ημιτελικό του Final4 στην Μαδρίτη.

Επίσης δεν έχουν χάσει στην Euroleague από τις 15 Μαρτίου κάτι που μεταφράζεται σε ένα 12-0, δημιουργώντας μια ομάδα φόβητρο για κάθε αντίπαλο.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού στάθηκε στην βιασύνη αλλά και την νευρικότητα που έβγαλαν οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι τους, τονίζοντας ότι τα πολλά καλάθια στο ένα εναντίον ενός θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί.

Ο Έλληνας «άσος» δεν θέλησε να σταθεί στην διαιτησία του αγώνα και τέλος αναφέρθηκε στην δύσκολη συνέχεια σε έναν «Μαραθώνιο» όπως είναι η φετινή Euroleague.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου :

Κώστα πιστεύεις ότι το ματς κρίθηκε περισσότερο στην επίθεση του Ολυμπιακού; Κατεβάσατε την ΤΣΣΚΑ σε season επιθετικό low. Ήταν 81 οι πόντοι που είχε πετύχει με τον Παναθηναϊκό και καταφέρατε να κατεβάσετε κάτω μια φύσει επιθετική ομάδα, αλλά στην επίθεση ήταν το πρόβλημα. Τουλάχιστον έτσι φάνηκε...

«Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν πάρα πολύ νευρικοί σε όλο το παιχνίδι και στην άμυνα και την επίθεση. Κατεβάσαμε τον μέσο όρο τους, αλλά η άμυνά μας δεν ήταν καλή. Δεχθήκαμε πάρα πολλά “ένας εναντίον ενός” και πάρα πολλά καλάθια, χαζά καλάθια, τα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει... Και στην επίθεση χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια, πάρα πολλές βολές, αλλά αυτά είναι σημάδια νευρικότητας. Δεν ήμασταν ήρεμοι, δεν είχαμε την ψυχική ηρεμία για να παίξουμε το παιχνίδι.

Θέλαμε πολύ περισσότερο απ' όσο έπρεπε, να κερδίσουμε το παιχνίδι και να παίξουμε καλά και βγάλαμε όλη αυτή τη βιασύνη και τη νευρικότητα. Αυτό μας έκανε να χάσουμε πολλά καλάθια... Νομίζω λοιπόν ότι είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων σε άμυνα κι επίθεση. Ό,τι έγινε, έγινε, κοιτάμε παρακάτω...

Σίγουρα έχουμε πολλά να πάρουμε από αυτό το παιχνίδι. Είναι μια μεγάλη χρονιά, όπως λέμε κάθε φορά μετά από νίκες και από ήττες. Δεν πρέπει να στεκόμαστε εδώ. Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

-Σε αυτή τη νευρικότητα που είπες, πιστεύεις ότι έπαιξαν ρόλο και τα διαφορετικά κριτήρια που έδειξαν οι διαιτητές σε κάποιες φάσεις όπως στις επαφές για παράδειγμα, τις οποίες δεν σφύριζαν τόσο πολύ στην ΤΣΣΚΑ, όσο στον Ολυμπιακό; Επηρεάζεται ένας παίκτης από αυτό...

«Δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω τις αποφάσεις των διαιτητών. Δεν θα ήθελα να πάρω θέση... Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να μιλήσω γι' αυτό το κομμάτι. Άλλωστε ο καθένας μπορεί να διατυπώσει την άποψή του...».

-Η ολική επαναφορά από το -17 στην τρίτη περίοδο, στους 4 πόντους και με ένα χαμένο ριμπάουντ, είναι αυτό το οποίο κρατάει ο Ολυμπιακός από την αντίδρασή του; Γιατί ήρθε απέναντι σε μια ομάδα που στα 3/4 του αγώνα έδειξε ότι κάνει ένα ηχηρό statement ενόψει της φετινής σεζόν...

«Σίγουρα θα κρατήσουμε τα καλά κομμάτια αλλά και τα άσχημα για να τα δουλέψουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από αυτό το παιχνίδι και να τα έχουμε σαν οδηγό για τη συνέχεια. Νομίζω ότι στο τελευταίο πεντάλεπτο η ομάδα έπαιξε έτσι όπως έπρεπε να παίξουμε από την αρχή, όμως δεν το κάναμε όπως προείπα... Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να μπούμε και να παίξουμε δυνατά από την αρχή και μας πήρε λίγο χρόνο μέχρι να το κάνουμε αυτό. Σίγουρα η αντίδραση στο τέλος είναι κάτι θετικό απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα. Όπως είπα, προχωράμε και έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι».

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/11/blog-post_155.html
 
Top