Με κομμένη την ανάσα κάτοικοι και οδηγοί παρακολουθούσαν την τρελή πορεία του αστικού λεωφορείου που στο πέρασμα του τραυμάτισε σοβαρά έναν ηλικιωμένο και παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα στην περιοχή Αγία Σοφία του Πειραιά.
Ο οδηγός του λεωφορείου του ΟΑΣΑ διαπίστωσε ότι επί της οδού Ασκληπιού είχε γίνει τροχαίο ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα και αφού ακινητοποίησε το βαρύ όχημα βγήκε από αυτό για να δει πώς θα περάσει από το σημείο.
Εντελώς ξαφνικά όμως το λεωφορείο άρχισε να κινείται ενώ μέσα σε αυτό σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες υπήρχαν και επιβάτες. Στην ξέφρενη πορεία του στον κατηφορικό δρόμο αρχικά χτύπησε έναν ηλικιωμένο στα πόδια που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΚΑΤ.
Δέντρα και παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να σταματήσουν την πορεία του και τελικά το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε καθώς «σφήνωσε» ανάμεσα σε τρία αυτοκίνητα στη συμβολή των οδών Φωτίου Κορυτσάς και Ασκληπιού.
Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί ενώ ο οδηγός φέρεται να δήλωσε στις αρχές πως είχε βάλει χειρόφρενο στο λεωφορείο το οποίο λύθηκε.
Την προανάκριση έχει αναλάβει η Τροχαία Πειραιά.
 
Top