Στις επενδύσεις και στα έργα για την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας, καθώς και για τη διασύνδεση των τουριστών κρουαζιέρας με την πόλη του Πειραιά επικεντρώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ Δήμου Πειραιά και εκπροσώπων του ΟΛΠ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν οι τρόποι και τα μέσα για τη διαμόρφωση τουριστικής διαδρομής από τη λιμενική περιοχή της κρουαζιέρας στα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα και τις περιοχές με υψηλή συγκέντρωση επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συστηματοποιήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία, με στόχο τη συμβατότητα και συμπληρωματικότητα των επιμέρους σχεδιασμών, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την πόλη του Πειραιά από την αύξηση της κίνησης της κρουαζιέρας που αναμένεται από τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις στο λιμάνι.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κάπτεν Φου Τσενγκ-κιου, ο αναπληρωτής διευθύνοντος συμβούλου κ. Άγγελος Καρακώστας, ο ανώτερος σύμβουλος διοίκησης και μέλος ΔΣ κ. Αθανάσιος Λιάγκος και από τον Δήμο Πειραιά ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης και ο σύμβουλος του δημάρχου κ. Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στη συνάντηση τέθηκαν οι βασικές αρχές του αναπτυξιακού σχεδιασμού της εταιρείας και οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην κατεύθυνση αυτή. Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά περιγράφηκε το αναπτυξιακό σχέδιο για την πόλη με επίκεντρο την εκπόνηση του σύγχρονου χρηματοδοτικού και αναπτυξιακού εργαλείου της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης. Ο Δήμος Πειραιά παρουσίασε το πολυδιάστατο πλέγμα στοχευμένων παρεμβάσεων για την αστική αναζωογόνηση και την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη, το οποίο έχει θέσει σε ευρεία διαβούλευση με τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς».

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μώραλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «είναι κοινή πεποίθηση ότι το συμφέρον του λιμανιού και της πόλης είναι κοινό. Θέλουμε να γνωρίζουμε τι σχεδιάζουν οι νέοι διαχειριστές για την ανάπτυξη του λιμανιού και από την άλλη να γνωρίζουν και εκείνοι το σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή για την πόλη. Νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει μια διαφορετική ανάπτυξη στην πόλη του Πειραιά, αν αυτή δεν συνδυάζει το όραμα του λιμανιού και της πόλης.

Από τη συζήτηση βγήκαν κοινά συμπεράσματα και συμφωνήσαμε να γίνονται τακτικά τέτοιου είδους συναντήσεις, ώστε να ενημερώνεται και ο δήμος αλλά και το λιμάνι για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται και από τις δύο πλευρές. Θεωρώ ότι θα υπάρχει μια καλή συνεργασία.

Έχω ξαναπεί, ότι ανεξάρτητα της απόψεως που είχε ο καθένας για την ιδιωτικοποίηση, η επένδυση του ΟΛΠ θα προσφέρει στην πόλη, θα προσελκύσει και άλλες επενδύσεις και αυτή η εξέλιξη θα φέρει νέες θέσεις εργασίας, που είναι το αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούμε. Οι επενδύσεις του ΟΛΠ θα ξεκινήσουν εντός του 2017, οι επενδύσεις του δήμου για μια διαφορετική πόλη ξεκινούν ουσιαστικά εντός του 2017, με την έγκριση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης. Ήταν μια χρήσιμη συνάντηση, με κοινά συμπεράσματα και επιδιώξεις. Είμαστε εδώ για να δούμε φυσικά και την υλοποίηση αυτών που είπαμε σήμερα».
 
Top