Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά.  
Μετά τη θεία λειτουργία, ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στο κέντρο της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Χρόνια πολλά σε όλον τον Πειραιά, σε όλους τους Πειραιώτες. Γιορτάζει ο Άγιος Σπυρίδωνας, γιορτάζει η πόλη μας. O Άγιος Σπυρίδωνας είναι ο Πολιούχος της πόλης μας και σήμερα είναι μεγάλη γιορτή για τον Πειραιά. Η λιτάνευση έγινε με τη θρησκευτική και την πολιτική ηγεσία της πόλης και της χώρας, με πολύ κόσμο. Σε λίγες ημέρες είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων. Να πούμε ακόμη μια φορά χρόνια πολλά για την πόλη μας και τον Άγιο Σπυρίδωνα και σε όσους εορτάζουν. Καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέος έτος για όλους. Να είστε καλά».  


Στον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνα παρευρέθηκαν:
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος εκπροσώπησε  την κυβέρνηση.
Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος εκπροσώπησε τη Βουλή.
Οι Βουλευτές: κα Ελένη Σταματάκη, κα Γεωργία Γεννιά, κ. Κώστας Κατσαφάδος, κ. Γιάννης Τραγάκης, κ. Δημήτρης Καμμένος, κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και κ. Νίκος Κούζηλος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης.
Οι πρώην Βουλευτές κ.κ.: Παναγιώτης Μελάς, Αναστάσιος  Νεράντζης  και Δημήτρης Καρύδης. 
Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών. Ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων κ. Γιώργος Αλεξανδράτος.

Οι Αντιδήμαρχοι : κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ. Στέλιος  Γαϊτανάρος, Κυριάκος Σιγαλάκος και Σταύρος Βοϊδονικόλας. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικόλαος Κούβαρης και Ηλίας Κατσαφάδος.
Ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης  Μιχαλολιάκος.
Ο Επίτιμος Πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος.

Περιφερειακοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι. Εκπρόσωποι των στρατιωτικών και δικαστικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής. Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθους κόσμου. 

Στη διάρκεια της λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα παιάνιζαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος.
 
Top