Τους τελευταίους πίνακες αξιολόγησης για το 2016 δημοσίευσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Με διαφορά λίγων ημερών εξέδωσε τους πίνακες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, καθώς στην πρώτη περίπτωση είχε υπάρξει ακύρωση αρχικά εξαιτίας σοβαρής βλάβης, που είχαν προκαλέσει ιοί στο δίκτυο των υπολογιστών της. 

Προέκυψαν αρκετές αλλαγές για το συγκεκριμένο δίμηνο, αλλά βέβαια αναμένονται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα ranking list του Ιανουαρίου, διότι θα είναι τα πρώτα του νέου χρόνου και πολλοί πρωταθλητές θα περάσουν σε παραπάνω ηλικιακή κατηγορία. Στο μεταξύ, η σημαντικότερη διαφοροποίηση έχει να κάνει με τη Μαρία-Κοσταντίνοβα Γιόβκοβα. Στην πρώτη της εμφάνιση στην ελληνική κατάταξη, τον Νοέμβριο, η Βουλγάρα διεθνής του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας βρέθηκε στο νούμερο 1 των νεανίδων, στο 6 των γυναικών και το 3 των Νέων γυναικών και κράτησε αυτές τις θέσεις τον Δεκέμβριο. Μπορεί να παίζει στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και όχι σε κάποιο από τα κορυφαία (την Α1 ή την Α2), όμως μετράει πολύ το γεγονός ότι βρίσκεται και στην παγκόσμια κατάταξη. Σήμερα είναι νούμερο 369 στις γυναίκες, 174 στις Νέες γυναίκες και 90 στις νεάνιδες. Επίσης, στην κορυφή των παίδων πέρασε τον Δεκέμβριο ο Γιάννης Δαμιανής ανεβαίνοντας μία θέση.

Για τους πίνακες του Νοεμβρίου υπολογίστηκαν τα αποτελέσματα από τους αγώνες της Α1 εθνικής κατηγορίας, της Β΄Εθνικής και των τοπικών πρωταθλημάτων, τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών, όπως και τα αναπτυξιακά τουρνουά στη Βέροια και τα Χανιά και για του Δεκεμβρίου αγωνιστικές στην Α2 κατηγορία και τα τοπικά πρωταθλήματα και το αναπτυξιακό όπεν της Α.Ε.Κ..

Στις νεάνιδες η Έλενα Σοφρά, που είχε για καιρό την πρωτιά, υποχώρησε τον Νοέμβριο στο νούμερο 3. Στους παίδες έπεσε τώρα από το νούμερο 1 ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης. Στην πρώτη 5άδα επανήλθε ο Κίμων Μήτκας στους παμπαίδες κι έκανε παρθενική είσοδο η Κατερίνα Φραγκάκη στις παγκορασίδες. Η τελευταία το κατάφερε τον Νοέμβριο και «κέρδισε» μία θέση ακόμα τον Δεκέμβριο. Λίγο ψηλότερα σε αυτή την κατηγορία βρέθηκε και η Ιωάννα Μαδέση. Πάντα σε αυτό δίμηνο, είχαμε εξόδους από την 5άδα με τη Θάλεια Κορδούτη του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας στις Νέες γυναίκες (στο 6 από 5), την Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου του Άρη 2006 στις νεάνιδες (στο 7 από 5), τον Αλκιβιάδη Σταματούρο των Αετών Πόλης στους παίδες (επίσης στο 7 από 5), την Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου του Γ.Α.Ο. Πειραιά στις κορασίδες (στο 6 από 5), του Ευάγγελου Μαλλιαρού του Α.Ο. Νέου Φαλήρου στους παμπαίδες (στο 6 από 4) και τη  Δήμητρα Πετσίβα του Ο.Ε.Α Έδεσσας στις παγκορασίδες (επίσης στο 6 από 5).

Τον Δεκέμβριο προέκυψαν αρκετές αξιοσημείωτες αλλαγές και μέχρι την 20η θέση. Ο Γιάννης Δαμιανής είχε ουσιαστική άνοδο επίσης σε νέους και Νέους άνδρες (9 από 11 και 14 από 17 αντίστοιχα), ο Αναστάσιος Γιοβάς-Αλχαζίδης του Γυμνασίου πήγε στο νούμερο 20 των Νέων ανδρών (από 23), ο Φίλιππος-Ιάσωνας Κορδούτης της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων στο 18 των εφήβων (από 21), ομοίως στο 16 από 19 ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης του Π.Κ.Δ. Ταύρου, ενώ η Φοίβη Πεχλιβανίδη του Άρη Βούλας μπήκε στην 20άδα των νεανίδων (20 από 22). Τέλος, η Θεοδώρα Βασιλειάδου του Γ.Α.Ο. Πειραιά μετακινήθηκε στο νούμερο 10 από το 15 των κορασίδων και η Χαρίκλεια Σκαφίδα του Α.Ο. Διονύσου στο 16 από το 21 των παγκορασίδων.
Να προστεθεί ότι τον Νοέμβριο είχε άλμα στη 14η θέση των παγκορασίδων η Λεμονιά Γκαϊντατζή του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας (από 25), ενώ είχε μπει στη 15άδα ο Γιώργος Κατσαπρακάκης του Παράδεισου Αμαρουσίου (στο 15 από 17).

Οι πρώτες 5άδες στους πίνακες του Δεκεμβρίου (με τις θέσεις των αθλητών/τριών στην αμέσως προηγούμενη έκδοση, τον Νοέμβριο) είναι οι εξής:

ΑΝΔΡΕΣ:
1. («) Κώστας Παπαγεωργίου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. («) Μάρκο Γέφτοβιτς (Ηρακλής Θεσσαλονίκης)
3. («) Ρομέν Ρουίζ (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)
4. («) Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
5. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
1. («) Λιου Τζούντιθ (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)
2. («) Οντρέ Ματενέ (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. («) Μόνικα Μόλναρ (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
4. («) Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
5. («) Χριστίνα Φίλη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:
1. («) Ρομέν Ρουίζ (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)
2. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. («) Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
4. («) Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Ο. Ταταύλα)
5. («) Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 
1. («) Λιου Τζούντιθ (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)
2. («) Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
3. («) Μαρία Κοσταντίνοβα Γιόβκοβα (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
4. («) Κωνσταντίνα Παρίδη (Φοίνικας Πειραιά)
5. («) Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Φοίνικας Πειραιά)

ΝΕΟΙ:
1. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. («) Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. («) Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)
4. («) Στράτος Δαμιανής (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)
5. («) Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:
1. («) Μαρία Κοσταντίνοβα Γιόβκοβα (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
2. («) Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)
3. («) Ελένη Σοφρά (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
4. («) Έλλη Φίσερ
5. («) Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΠΑΙΔΕΣ:
1. (2.) Γιάννης Δαμιανής (Α.Σ. Αετοί Πόλης)
2. (1.) Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Σ. Αετοί Πόλης)
3. («) Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
4. («) Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
5. (7.) Ιάσωνας-Φίλιππος Κορδούτης (Ένωση Ποντίων Μελισσίων)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. («) Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)
2. («) Έλλη Φίσερ
3. («) Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)
4. («) Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)
5. («) Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. («) Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
2. («) Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)
3. («) Αλέξανδρος Μαδέσης (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)
4. (6.) Κίμωνας Μήτκας (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)  
5. (4.) Αλέξιος Κωστακιώτης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας) 

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. («) Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
2. («) Χρυσή Φωτιάδου (Ο.Ε.Α. Φλώρινας)
3. (4.) Ιωάννα Μαδέση (Α.Ο. Ηράκλειο 2001) 
4. (5.) Κατερίνα Φραγκάκη (Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας)
5. (3.) Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)'
novasports.gr
http://www.pireasnews.gr/2017/01/5_23.html
 
Top