Για τη Παγκόσμια Ημέρα Αναλφαβητισμού
ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ.Λιντζέρης δήλωσε στην εφημερίδα μας
:
"ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ.....…
μ΄ αυτόν τον τίτλο το περιοδικό των σπουδαστών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, προωθεί τα 'θέλω΄ τους, έξω από το σχολείο τους, στον κόσμο.
Πρόκειται για ενήλικα ΄παιδιά' που για διάφορους λόγους αναγκάστηκαν να παρατήσουν τα θρανία και τα γράμματα για κάτι άλλο, τότε στο δικό τους παρελθόν ο καθένας, σημαντικότερο.
Σήμερα, τώρα που οι συνθήκες της ζωής τους, τους επιτρέπουν πλέον, αποφασίζουν να επιστρέψουν και προσθέσουν λίγη ακόμη γνώση στην πλάτη τους. Αυτή τη γνώση που λέγεται για το τυπικό της υπόθεσης ΄απολυτήριο γυμνασίου΄ και τους την παρέχει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, που πριν από 11 χρόνια άνοιξε τις πόρτες του…
για να τις «ξανακλείσει» κατά πρόσωπο στην επιθυμία εκείνων που λαχταρούν να συνεχίσουν κι άλλο. Να τελειώσουν το Λύκειο. Να συνεχίσουν ακόμη και για σπουδές Πανεπιστημιακές. Πάντα με τους ρυθμούς και τη χαλαρή αυστηρότητα που προσφέρει το συγκεκριμένο σχολείο το οποίο, απευθύνεται σε εργαζόμενους και οικογενειάρχες που πίστεψαν χωρίς καν να γνωρίζουν το θεσμό, της δια βίου εκπαίδευσης.
Κι όχι μόνο η Πολιτεία που μόνο με τίτλους και υποσχέσεις μας βομβαρδίζει, χωρίς έργο, αλλά ΄άγγελοι κακών ειδήσεων΄, υποστηρίζουν ότι στο εν δυνάμει πρόγραμμα θα γίνουν άμεσα περικοπές.
Το γεγονός του ότι 1 στους 10 Έλληνες δεν έχει τελειώσει Δημοτικό, αποτελεί μήνυμα για το Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να στηρίξει επί της ουσίας το θεσμό;
Ίδωμεν"…
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
 
Top