Δ.Λιντζέρης: "Κίνδυνος παύσης της λειτουργίας του Εσπερινού Λυκείου Νικαίας"
Γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου
SOS για το Εσπερινό Σχολείο της Νίκαιας στέλνει στον Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής β΄ Πειραιά Δ. Λιντζέρης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω σχολείο, απειλείται με λουκέτο.
Πρόκειται για ένα ιστορικό σχολειό, που κινδυνεύει φέτος με συρρίκνωση και υπολειτουργία, λόγω δυσάρεστων γεγονότων που συμβαίνουν στo εσωτερικό της εκπαιδευτικής του κοινότητας.
Σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Λιντζέρη η κρίση στο σχολείο έχει δημιουργήσει οξύτατο πρόβλημα στη λειτουργία του , γι΄ αυτό και απαιτείται πλέον άμεσα η παρέμβαση των εντεταλμένων ανωτέρων υπηρεσιών έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή και πάλι λειτουργία του ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ για την περιοχή λυκείου.
Μάλιστα ο βουλευτής, τονίζει ότι εδώ και 10ετιες που άρχισε να προσφέρει τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες του στην κοινωνία αρχικά ως Εσπερινό Γυμνάσιο και στη συνέχεια ως Εσπερινό Λύκειο, πλήθος εργαζόμενων φιλομαθών Νικαιωτών, έμαθε γράμματα λόγω της ύπαρξης του. Γεγονός που αναβαθμίζει ολόκληρη την περιφέρεια και τους ανθρώπους της ενώ παράλληλα στο σχολείο αυτό απασχολούνται κι εργάζονται δεκάδες(όλα αυτά τα χρόνια) αξιόλογοι εκπαιδευτικοί.
Έτσι ο κ. Λιντζέρης ρωτά τον κ. Υπουργό:
*έχει ενημερωθεί για την κατάσταση, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο εσπερινό λύκειο
*αν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η συνέχεια της λειτουργίας του σχολείου
*καθώς και τι μέτρα θα λάβει άμεσα για να επανέλθει η ομαλή λειτουργία του Λυκείου
 
Top