Κατακόρυφα αυξήθηκαν άμεσα τα ταχυδρομικά τέλη αποστολής των εντύπων (μεταξύ αυτών και ο των εφημερίδων, των οποίων το ταχυδρομικό τέλος αυξάνεται κατά 1235%), στο πλαίσιο των «Μεσοπρόθεσμων μέτρων» της Κυβέρνησης. 
Πολλές καταφεύγουν στη μείωση των σελίδων, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να μειωθούν και τα κόστη εκτύπωσης, για να συνεχίσουν να εκδίδονται και να αποστέλλονται ταχυδρομικώς οι εφημερίδες στους συνδρομητές τους και η διανομή τους μέσω σταθερών σημείων.
"Πυροβολισμό" στην πλάτη του περιφερειακού Τύπου αποτελεί η εφαρμογή του άρθρου 48 του Νόμου 3698/2011, που εντάσσεται στα «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012−2015» και ισχύει ήδη από 1 Αυγούστου 2011.
Με το νόμο αυτό αφαιρείται το δικαίωμα της επιχορήγησης ταχυδρομικής διακίνησης εντύπων, εκείνων που δεν υπάγονται στην εγκύκλιο υπουργικής απόφασης του ν. 3548/2007, κάτι που σημαίνει ότι τα ταχυδρομικά έξοδα αποστολής αυξάνονται αυτόματα κατά 1235% (από 0,17€ σε 2,10€), γεγονός που κάνει απαγορευτική τη διακίνηση και οδηγεί το περιφερειακό έντυπο ιδιαίτερα αυτό των νησιωτικών συμπλεγμάτων, σε ουσιαστική εξόντωση.
 
Top