Για να μπορεί το υπάρχον σύστημα του δικομματισμού να διατηρείται, ώστε την χώρα να την κυβερνούν συνεχώς οι ίδιοι, είναι απαραίτητη η συμμετοχή κάποιον μεμονωμένων πολιτικών που τους συντηρούν διαχρονικά, για να το στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές!!!

Για να είναι ποιο αξιόπιστη η στήριξη, δημιουργούν μικρά κόμματα που στόχο έχουν απλά να μπουν στη βουλή.

Σε περίπτωση που διακινδυνεύει η είσοδος τους στη βουλή «βοηθούνται» από τα δύο μεγάλα κόμματα με κάποιον τρόπο και μπαίνουν. Αυτά τα μικρά κόμματα με την ύπαρξη δυο – τριών βουλευτών, πολλές φορές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας και μάλιστα χωρίς να έχουν φαινομενικά την ευθύνη των Εθνικών Αποφάσεων.

Χρησιμοποιούνται...
για να απορροφούν τους κραδασμούς στις κρίσεις, δημιουργώντας μια περιοδική άνοδο και μετά ξαναπέφτουν στα μαλακά επειδή ο λαός στηρίζει πάντα τα κόμματα της εξουσίας.

Αυτό το ρόλο του «ισορροπιστή» τον παίζουν με μεγάλη επιτυχία από την μεταπολίτευση και εντεύθεν τα μικρά κόμματα της αριστεράς και κυρίως αυτά που εκφράζονταν ποιο παλιά από τον Λ. Κύρκο, Μπανιά, και σήμερα από τον Κουβέλη και τους δικούς του.

Τι συνέβη όμως σήμερα που δεν τους βγαίνει και θέλουν να το καταπνίξουν επωμίζοντας του τις ευθύνες για τα όσα «δεινά» συμβαίνουν στον τόπο;
Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Α. Τσίπρα απ ότι δείχνει, αναπτύσσει μια δυναμική σε όλα τα επίπεδα και ίσως για πρώτη φορά απειλεί σοβαρά τον δικομματισμό.

Σε πρώτη φάση για να υπάρξει μια σοβαρή ανακοπή της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, έφυγε ο Κουβέλης, «πιστός» στο σύστημα, με πολλά ανταλλάγματα, όπως Δήμος Αθήνας-Θεσσαλονίκης.
Σε δεύτερη φάση, ο Κουβέλης θα συγκεντρώσει όσους μπορέσει από τους διαφωνούντες του ΠΑ.ΣΟ.Κ για να μην διαρρεύσουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, και σε αυτό θα βοηθήσει και ο Ν. Μπίστης.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

  • Είναι τυχαία που στην συγκυβέρνηση του 1989 ο Κουβέλης είχε αναλάβει υπουργός δικαιοσύνης;
  • Είναι τυχαία που σήμερα όλα τα ΜΜ"Ε" και ειδικά το MEGA σε κάθε σημαντικό γεγονός τον προβάλλουν περισσότερο από τον πρωθυπουργό της χώρας;
  • Είναι τυχαίο που στην παρούσα οικονομική κρίση αν γινόταν οικουμενική κυβέρνηση τον είχαν προτείνει ακόμα και για πρωθυπουργό;
Μην ξεχνάμε ότι ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ με το κόμμα του ελέγχει τον Δήμο Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Κάποια στιγμή πρέπει να γράφονται και αυτά για να προσδιορίζεται ο ρόλος του καθενός. Και νομίζω ότι με τα παραπάνω προσδιορίζεται καθαρά ο ρόλος του κυρίου Φ. Κουβέλη.
Μην ξεχνάμε την κατά καιρούς είσοδο πολλών στελεχών από την αριστερά, πλην ΚΚΕ, στις τάξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Δαμανάκη - Ανδρουλάκης - Μπίστης κλπ).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Την στιγμή που η αριστερά και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αναδειχθεί ακόμα και δεύτερο κόμμα και θα χτυπούσε τον δικομματισμό, ο Κουβέλης "τρέχει" να ανακόψει την πορεία και πετυχαίνει αυτό που συμφέρει τα δύο μεγάλα κόμματα.


Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2012/01/fotiskouvelis-fotiskouvelis-syriza.html#ixzz1jgm9g2X8

 
Top