Φαίνεται πως πλέον οι Εθνικές γιορτές και οι παρελάσεις για την Ευρώπη της Παγκοσμιοποίησης και την Ελλάδα της παρακμής είναι περιττές, δεν εξηγείται διαφορετικά η απουσία, όχι μόνο των Βουλευτών, αλλά και κάθε Κυβερνητικού παράγοντα από τη Γιορτή και την Παρέλαση για την 25η Μαρτίου στον Πειραιά.
Μόνο η Τοπική Αυτοδιοίκηση παρέστη σε όλες τις εκδηλώσεις με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στέφανο Χρήστου και το Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο.
Όλα έγιναν ομαλά και χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις από τον πολύ κόσμο που παραβρέθηκε, τόσο γιατί απουσίαζαν οι Βουλευτές, βασικοί υπαίτιοι των δεινών του όσο και γιατί ήθελε να τιμήσει την μεγάλη αυτή επέτειο που την δημιούργησε ο λαός από μόνος του και χωρίς τη βοήθεια κανενός.
Όλοι οι σύλλογοι και τα σχολεία παρέλασαν με λεβεντιά και καμάρι, σίγουροι πως η αυριανή μέρα θάναι καλύτερη από την σημερινή και τη χτεσινή.
Η γιορτή ξεκίνησε με δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ, στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Καραϊσκάκη και κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε η παρέλαση μέσα σε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τη αποφυγή επεισοδίων, που όμως δεν έγιναν, λόγω της απουσίας Βουλευτών από το βάθρο των επισήμων. Πολλοί επίσημοι δεν ανέβηκαν καθόλου στο βάθρο πιστεύοντες πως η θέση τους δεν είναι εκεί, αφού δεν είναι αυτοί οι τιμώμενοι, αλλά οι νεκροί ήρωές μας.

Γιάννης Κανατσέλης
 
Top