Αναφερόμενοι στην παραχώρηση, μέσω δημοπρασίας υπό του Δημάρχου Πειραιώς, μεταξύ άλλων, σε ιδιώτη αναψυκτήριον στην πλαζ Φρεαττύδας, με την δικαιολογία ότι τον σταματούν οι δημότες στο δρόμο και απαιτούν, όταν πίνουν τον καφέ τους, να βλέπουν θάλασσα, πρέπει να υπενθυμίζουμε τα ακόλουθα. Στον παρακείμενο χώρο, δηλαδή στην Μαρίνα Ζέας, υπήρχαν τα καταστήματα «Costa – Costa» και «Kitchen bar», με απεριόριστη θέα την θάλασσα, το καθένα με άδεια για αναψυκτήριο, καφετέρια, εστιατόριο και πληθώρα τραπεζοκαθισμάτων, τα οποία όμως έκλεισαν, ελλείψει πελατείας.

Επίσης, τα υπάρχοντα, εναπομείναντα καταστήματα, ίσως αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας λόγω της οικονομικής κρίσης. Όλα είναι με θέα την θάλασσα. Επομένως το δημοπρατηθέν καινούργιο αναψυκτήριο, καλύπτοντα χώρο 30 τ.μ. με στέγαστρο άλλων 30 τ.μ. για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εξυπακούεται κλείσιμο του χώρου και δημιουργίας χωριστής αίθουσας πελατών για να λειτουργεί όλο τον χρόνο σε κοινόχρηστο χώρο προορισμένο για αναψυχή και περίπατο των κατοίκων, δίπλα στα υπάρχοντα καταστήματα, είναι περιττό 

Διερωτώμεθα ποιους λόγους έχει ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοί τους όταν, εν μέσω κρίσεως, προωθούν το άνοιγμα καινούργιων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κοινόχρηστους χώρος, όπως η πλαζ Φρεαττύδας.

Πρωτοβουλία Κατοίκων

http://www.pireasnews.gr/
 
Top