Με παρατεταμένες αποδοκιμασίες και συνθήματα εις βάρος της κυβερνητικής πολιτικής και το Μνημονίου που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη βουλή "υποδέχθηκε" ο λαός της Χίου τον εκπρόσωπο του στη βουλή και της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα ελευθέρια της Χίου, υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη.... 

Τα 500 περίπου μέτρα που διέσχισε πεζός από το μνημείο πεσόντων μέχρι την εξέδρα , συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική  δύναμη, μετατράπηκαν σε Γολγοθά για τον ίδιο αφού τόσο μια ομάδα διαδηλωτών όσο και ο συγκεντρωμένος για την παρέλαση κόσμος δεν σταμάτησε στιγμή να τον αποδοκιμάζει. 
Οι συγκεντρωμένοι από νωρίς το πρωί της Κυριακής είχαν στήσει πανό διαμαρτυρίας στο ύψος του Εργατικού Κέντρου ώστε να μετατρέψουν και αυτή τη παρέλαση σε αντιμνημονιακή διαμαρτυρία. 
Από την άλλη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί σε όλο σχεδόν το μήκος της οδού Δημοκρατίας ενώ μεγάλη δύναμη είχε πάρει θέσεις και γύρω από το δημαρχείο. 
Οι διαδηλωτές με μαύρες σημαίες, με δεμένα τα χέρια και άλλοι με σφραγισμένα απο ταινίες στόματα, λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση και αμέσως μετά την τοποθέτηση των επισήμων στη εξέδρα, κατέβηκαν στο οδόστρωμα και κινήθηκαν στο χώρο της παρέλασης.
Όταν έφθασαν μπροστά στους επισήμους , στάθηκαν και αφού φώναξαν αρκετά συνθήματα με κυριότερο το γνωστό "Ψωμί , Παιδεία , Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73" , πήραν θέση μπροστά στο δημαρχείο και έμειναν εκεί με τα πανό έως το τέλος της παρέλασης. 
Βίντεο: 
 
Top