Μετά την απόκτηση του Γκιόργκι Σερμαντίνι ο Γιώργος Μπαρτζώκας διαθέτει μία έξτρα λύση για τη φροντ λάιν του Ολυμπιακού, αλλά και έναν μεγάλο πονοκέφαλο για την Α1.



Ο πρωταθλητής Ευρώπης έκανε μία ακόμη προσθήκη αποκτώντας τον Γκιόργκι Σερμαντίνι και πλέον το ρόστερ του αριθμεί εννιά ξένους παίκτες, συμπεριλαμβανομένου και του Έισι Λο, ο οποίος τυπικά δεν έχει αποδεσμευτεί. Και αν για την Ευρωλίγκα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού οι ερυθρόλευκοι μπορούν να χρησιμοποιούν όσους ξένους θέλουν, δεν ισχύει το ίδιο στο ελληνικό πρωτάθλημα.



Οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν στις τάξεις τους τέσσερις Αμερικανούς, τους Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Μουν και Κόλινς, αλλά και ισάριθμους κοινοτικούς, τους Μπέγκιτς, Σερμαντίνι, Σίμονς (έχει βουλγαρικό διαβατήριο) και Λοτζέσκι (έχει βελγικό διαβατήριο). Στο ελληνικό πρωτάθλημα βάσει κανονισμών μπορούν να χρησιμοποιούνται μέχρι έξι μη γηγενείς, εκ των οποίων οι μη κοινοτικοί μπορεί να είναι το πολύ τέσσερις. Παράλληλα ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να κάνει δύο αλλαγές στο ρόστερ της Α1, από το οποίο εκτός είναι αυτή την στιγμή (πέραν του Λο) ο Πέτγουεϊ και ο Σερμαντίνι.



Με τα δεδομένα αυτά, ο Έλληνας τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης καλείται να επιλέξει με ποιους έξι ξένους θα πορευτεί στο υπόλοιπο της Α1. Αν θεωρηθεί πως ο ένας που θα ...θυσιαστεί θα είναι ο Μίρζα Μπέγκιτς (που ακόμη είναι ασαφές αν θα αποδεσμευτεί-κάτι το οποίο δεν θα είναι εύκολο έχοντας συμβόλαιο 700.000 ευρώ-ή απλώς θα παραμείνει ανενεργός), αναζητείται ένας ακόμη που θα μείνει εκτός.



Οι Λοτζέσκι, Ντάνστον, Σίμονς, Κόλινς και Πέτγουεϊ πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς και για μία θέση θα παλέψουν οι υπόλοιποι. Πάντως η απόφαση του Γιώργου Μπαρτζώκα πιθανότατα θα αργήσει να ληφθεί και θα έρθει προς το τέλος της κανονικής περιόδου υπό το φόβο κάποιου τραυματισμού.





http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/02/blog-post_4567.html
 
Top