Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 σετ τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη, έκανε το 3-1 στη σειρά των τελικών και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ γυναικών!

Με την Ιβάνα Νέσοβιτς πρωταγωνίστρια και την Ιβάνα Μπραμπόροβα άξια συμπαραστάτρια, ο Θρύλος πέρασε από την κατάμεστη Κυψέλη στον τέταρτο τελικό, έκανε το 3-1 στους τελικούς και κατέκτησε έτσι το τρίτο του σερί νταμπλ!

Οι κορίτσαροι του Θρύλου «κάρφωσαν» τις «πράσινες» στο... "σπίτι" τους και κατάκτησαν με πανηγυρικό τρόπο το πρωτάθλημα στο βόλεϊ Γυναικών.

Οι ερυθρόλευκες ήταν... καταιγιστικές και με τις Νέσοβιτς και Μπραμπόροβα σε εξαιρετική μέρα κατάφεραν να παραμείνουν στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, λίγο καιρό μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Πάντα σταθερές αξίες η λίμπερο Κονόμι, αλλά και οι Γιώτα, Λαμπρούση και Κωνσταντινίδου, ενώ η Χριστοδούλου είχε κι εκείνη μερίδιο στη νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μέσα στην Κυψέλη.

«Καυτή» ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, γεμίζοντας ξανά τις εξέδρες του κλειστού της Κυψέλης, όμως ένα πανό που αναρτήθηκε κατά του προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη, προκάλεσε τρεις ολιγόλεπτες διακοπές στο παιχνίδι. Όπως και να έχει τα θρυλικά κορίτσια ΔΕΝ "μάσησαν" και πήραν εκεί μέσα ένα "μάγκικο" πρωτάθλημα!

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε μόνο στο τρίτο σετ, βελτιώνοντας την υποδοχή, όμως η πίεση απ' το σερβίς με την Μπραμπόροβα να αλλάζει ξανά τις ισορροπίες υπέρ του Ολυμπιακού και να οδηγεί την ομάδα της στη μεγάλη νίκη.

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού, μπήκαν δυνατά από το πρώτο σετ, κι έχτισαν από την αρχή μία διαφορά την οποία αύξησαν κι εδραίωσαν, στη συνέχεια κάνοντας το 1-0 σετ, υπέρ τους.

Στην ερυθρόλευκη πλευρά, το ίδιο εύκολα με το πρώτο κατέληξε και το δεύτερο σετ, με 25-18.

Ο Παναθηναϊκός... "ξύπνησε" στη συνέχεια και πήρε το τρίτο σετ, παρά τη σθεναρή αντίσταση των ερυθρόλευκων, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Ωστόσο, στο τέταρτο και τελευταίο σετ η Ιβάνα Νέσοβιτς σε συνδυασμό με την κακή σε όλα τα σετ υποδοχή των γηπεδούχων, διέλυσε κάθε αμυντική αντίστασή τους. Ο Ολυμπιακός - και με τον Παναθηναϊκό να έχει συμβιβαστεί με τη μοίρα του ματς- πήρε με 25-14 το τέταρτο σετ, έκανε το 3-1 στον τέταρτο τελικό και κατέκτησε ένα ακόμη πρωτάθλημα", μετά από εκείνα του 2013 και του 2014.

Αναλυτικά τα σετ:

1ο σετ: 15-25

2ο σετ: 18-25

3ο σετ: 25-22

4ο σετ: 14-25


http://olympiacos-blog.blogspot.com/
 
Top