"Χάστουκι" σε ΝΔ- ΠΑΣΟΚ από νέα δημοσκόπηση

Συνεχή φθορά υφίστανται μετά τις εκλογές τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, όπως αποδεικνύεται εκ νέου από δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που δημοσιεύει το «Το Παρόν της Κυριακής». ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χάνουν περί τις 10 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.
Στη πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 31,7%, διατηρώντας προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει το 29,2%.
Και στην παρούσα δημοσκόπηση διαφαίνεται η δυναμική που αναπτύσσουν τα μικρότερα κόμματα. Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 7,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 7,7% και ο ΛΑΟΣ το 4,8%.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το κόμμα των Οικολόγων- Πράσινων συγκεντρώνει το 2,1% στην πρόθεση ψήφου, δημιουργώντας εύλογες αξιώσεις για είσοδο στο κοινοβούλιο.
«Ράπισμα» σε κυβέρνηση
Τρεις στους τέσσερις πολίτες (73%) εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν έκανε πράξη την εξαγγελθείσα «μηδενική ανοχή» σε φαινόμενα σήψης και διαφθοράς.
Παράλληλα ένας στους δύο ερωτώμενους (49,5%) εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός είχε λάθος στάση στην υπόθεση Ζαχόπουλου, ωστόσο το 65% θεωρεί ότι ο κ. Καραμανλής «έλαβε το μήνυμα » για τον τρόπο επιλογής των συνεργατών του.
Αυστηροί εμφανίζονται οι πολίτες και απέναντι στα ΜΜΕ, για τα οποία εκτιμούν ότι έχουν δείξει υπερβάλλοντα ζήλο στην παρουσίαση της υπόθεσης Ζαχόπουλου.
Συγκεκριμένα το 47,2% θεωρεί ότι τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν υπερβολικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
 
Top