Γ. Παπανδρέου: "Το ΠαΣοΚ είναι η ελπίδα του λαού"


Με έντονη κριτική προς την κυβέρνηση Καραμανλή και με την ελπίδα για ένα ΠαΣοΚ που αποτελεί την «καθαρή και ισχυρή εναλλακτική λύση» έκλεισε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου τις εργασίες της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.
«Το συνέδριο θα είναι η αφετηρία για μια νέα πορεία για την Ελλάδα και τη νέα πορεία του ΠαΣοΚ προς την κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι το Κίνημα αποτελεί την ελπίδα του λαού και ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να αλλάξει τη χώρα.
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση και τα πρόσφατα φαινόμενα διαφθοράς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «η ΝΔ καταρρέει και κάποιοι έχουν βαλθεί να παρουσιάσουν το ΠαΣοΚ μέρος της κρίσης, γιατί δεν θέλουν εναλλακτική καθαρή ισχυρή λύση. Μέρος της κρίσης είναι αυτοί που δεν έχουν τη βούληση για αλλαγές και στερούνται προτάσεων».
Μίλησε ακόμη για κρίση της χώρας η οποία συνίσταται στην υπονόμευση των θεσμών, την κατάχρηση εξουσίας, την επικράτηση του νόμου των ισχυρών και την εξαγορά συνειδήσεων, ενώ τόνισε ότι « η συντηρητική πολιτική της ΝΔ οδηγεί τη χώρα στον κατήφορο, που δεν θα τελειώσει αν δεν ανατραπεί η πολιτική αυτή».
Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «υπηρετεί τους ισχυρούς», έσπευσε ωστόσο να αναγνωρίσει την ευθύνη του ΠαΣοΚ, λέγοντας ότι ως κυβέρνηση δεν δημιούργησε εκείνους τους θεσμούς που θα εμπόδιζαν μια τέτοια διακυβέρνηση.
Συνεχίζοντας την κριτική προς τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μίλησε για αδιαφανή συμφέροντα τα οποία στηρίζουν τον κ. Καραμανλή ενώ σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ στην Τουρκία ανέφερε ότι αυτή θα έχει δύο πιθανά αποτελέσματα και τα δύο επικίνδυνα: «είτε η Ελλάδα θα πιεστεί για ακόμα περισσότερες παραχωρήσεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα είτε η κυβέρνηση προσδοκά μόνο επικοινωνιακά οφέλη».
Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τις ηγεσίες των κομμάτων της άλλης αριστεράς να ανταποκριθούν στην πρόσκληση διάλογου και να αφήσουν τις ισοπεδωτικές λογικές που "συντηρούν την συντήρηση".
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
 
Top