ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ:
ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟ ΛΙΛΟΓΛΟΥ

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Κυβέρνησης δήλωσε στον συνεργάτη μας Σταύρο Λιλόγλου την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή.Συγκεκριμένα μας δήλωσε:
"Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους δύο μήνες ο δημόσιος διάλογος στη χώρα μας εξαντλήθηκε, με ευθύνη κυρίως των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σε μια υπόθεση η οποία είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός τηλεοπτικού σίριαλ. Αυτό, όμως, που δεν είχε η υπόθεση είναι πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο.
Η επίμονη μονοθεματική ενημέρωση των ειδησεογραφικών δελτίων και εκπομπών έδωσε πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μιας επιφανειακής φιλολογίας με πολλές γενικεύσεις, ισοπεδωτικές παραδοχές και παραπολιτικές υπερβολές. Στην ουσία, επιχειρήθηκε για μια ακόμα φορά – με πρόσχημα μια προσωπική ιστορία – γενικευμένη και άδικη ενοχοποίηση της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Όμως ο Κ. Καραμανλής και η Κυβέρνηση, επαναφέρουν την πολιτική στο προσκήνιο. Δεν ασχολούνται με την περιρρέουσα σκανδαλολογία, ούτε με την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από μια ροζ αποχρώσεων ειδησεογραφική επικαιρότητα. Η σταθερή προτεραιότητα του Πρωθυπουργού, είναι τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Είναι η επιλογή του να κριθεί και να συγκριθεί στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής.
Όσον αφορά το ασφαλιστικό, το Διεθνές Γραφείο Εργασίας επισημαίνει σε έκθεση του ότι τα ελλείμματα των δύο μεγάλων ασφαλιστικών οργανισμών στην Ελλάδα, του
ΙΚΑ και του ΟΓΑ, θα επιδεινωθούν μέχρι το 2020 σε τέτοιο βαθμό, ώστε με τα σημερινά δεδομένα να τίθεται εν αμφιβόλω ακόμα και η καταβολή των συντάξεων. Η δραματική αλλαγή στην αναλογία ασφαλισμένων/συνταξιούχων – όπως καταγράφεται στην έκθεση - αποτυπώνει επακριβώς το πρόβλημα. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι μακρινό. Είναι μπροστά μας. Οφείλουμε, λοιπόν, να κινηθούμε άμεσα, έγκαιρα, με συνείδηση της συγκυρίας και συναίσθηση κοινωνικής ευθύνης.
Πέρα από το μεγάλο ζήτημα του ασφαλιστικού, η κυβέρνηση συνεχίζει να ξεδιπλώνει το πρόγραμμα της και να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Ήδη ψηφίστηκε στη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος που ενισχύει την δυνατότητα σχηματισμού ισχυρών κυβερνήσεων και αποτρέπει το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας ή ακυβερνησίας. Το μεγάλο ζήτημα της Ολυμπιακής έχει ανοίξει και δρομολογείται, εντός του έτους, η πλέον επωφελής και ενδεδειγμένη λύση για την επιβίωση του εθνικού αερομεταφορέα και των εργαζομένων του. Κατατίθεται, το επόμενο διάστημα, στη Βουλή το νομοσχέδιο παραχώρησης της εμπορικής εκμετάλλευσης των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης, σε ιδιώτες επενδυτές. Μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση που τοποθετεί τους μεγάλους λιμένες της χώρας σε τροχιά νέας δυναμικής ανάπτυξης. Επίσης, από την περασμένη Παρασκευή εφαρμόζεται, με αποφασιστικότητα, το μέτρο εξομοίωσης στη φορολογία των καυσίμων. Είναι η πρώτη φορά, που μια κυβέρνηση παρουσιάζει και εφαρμόζει ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας. Παράλληλα, εντός του 2008 δρομολογούνται νέα μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου στο ναυτιλιακό πετρέλαιο, καθώς και η ένταξη των κτηνοτρόφων, εκτός από τους αγρότες, στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του φθηνού πετρελαίου.
Ο πολιτικός αναχωρητισμός, τα «όχι» και ο λαϊκισμός δεν συνιστούν πολιτική πρόταση. Όσοι επιλέγουν αυτό τον δρόμο, όσοι βάζουν τον εαυτό τους, το κόμμα τους ή τα συντεχνιακά τους συμφέροντα πάνω από το συμφέρον του τόπου, είναι υπόλογοι απέναντι στους πολίτες. Είναι υπόλογοι απέναντι στις μελλοντικές γενιές. Απέναντι σε όλους εκείνους οι οποίοι παρακολουθούν σήμερα με έκδηλη αγωνία το δημόσιο διάλογο και αναζητούν μια σοβαρή πρόταση για το αύριο. Πρόοδος ή συντήρηση, μεταρρυθμίσεις ή στασιμότητα, υπευθυνότητα ή λαϊκισμός. Αυτό είναι το διακύβευμα της νέας εποχής".

Κλείνοντας την δήλωση του ο κ. Τράγακης Ι. χρησιμοποίησε τα διαχρονικά λόγια του ΙΣΟΚΡΑΤΗ:"Όσοι σας λένε ότι επιθυμείτε, εύκολα μπορούν να σας εξαπατήσουν – τα ευχάριστα λόγια σκοτίζουν την κρίση σας και δεν σας αφήνουν να ξεχωρίσετε το καλύτερο -, ενώ δεν κινδυνεύετε να πάθετε κάτι τέτοιο από εκείνους που δεν σας συμβουλεύουν για να σας ευχαριστήσουν. Γιατί αυτοί έναν τρόπο έχουν για να σας μεταπείσουν, να σας δείξουν τι συμφέρει πραγματικά στην πολιτεία".
 
Top