ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
«ΝΕΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ»


«Ο κ. Μελάς εμπαίζει τους Κερατσινιώτες για το κέντρο υγείας»

Σχετικά με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για το Κέντρο Υγείας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Κερατσίνι» κ. Χρήστος Σαλαλές εξέδωσε ανακοίνωση:
«Ο Δήμαρχος Κερατσινίου πραγματοποίησε εκδήλωση για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου υγείας για την κατασκευή του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, παρουσία και του Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου. Οργάνωσε μια ακόμη κομματική φιέστα όπως συνηθίζει. Πρόκειται για πραγματική κοροϊδία και εμπαιγμό των Κερατσινιωτών. Έγινε εκδήλωση για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την κατασκευή του κέντρου υγείας, όταν προγραμματική σύμβαση για το ίδιο αντικείμενο είχε υπογραφεί από τον Μάρτιο του 2004!
§ Πρόκειται για Σύμβαση που υπογράφτηκε επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και Δημαρχίας Δ. Σαραφόγλου, την οποία στην συνεχεία η Κυβέρνηση της ΝΔ πάγωσε για προφανείς μικροπολιτικούς λόγους.

§ Το Υπουργείο Υγείας επί Νικήτα Κακλαμάνη κατά αρχάς ακύρωσε την Προγραμματική Σύμβαση και δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή του Κέντρου μέσω της ΔΕΠΑΝΟΜ, για να το ξεχάσει εντελώς στην συνέχεια.
§ Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος σε συνεργασία με τον κομματάρχη της ΝΔ Φώτη Μελά μετέτρεψαν την περσινή εκδήλωση των «Καραισκάκειων» σε προεκλογική φιέστα, ανακοινώνοντας και πάλι… την κατασκευή του Κέντρου υγείας, το οποίο η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε βάλτωσει, χάνοντας πόρους από το Γ΄ Κ.Π.Σ.!
§ Και πάλι όμως. Φάνηκε στην πράξη η αδυναμία και η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής του Φώτη Μελά. Χρειάστηκε ένας περίπου χρόνος, χάθηκε ένας ολόκληρος χρόνος για να γίνου αδιαφανείς διαπραγματεύσεις, ώστε να επιτραπεί στον κ. Μελά να προχωρήσει στην κατασκευή του Κέντρου Υγείας με τη μεθόδο της μελέτης κατασκευής. Σημειωτέον δε, ότι ο κ. Μελάς είχε καταψηφίσει την Προγραμματική Σύμβαση, όταν το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου τον Ιανουάριο του 2003. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τον κ. Μελά. Είναι φανερό ότι ζούμε προσπάθειες υποτίμησης της νοημοσύνης μας, στιγμές ντροπής για τα δημοτικά δρώμενα.
Το Κέντρο Υγείας πρέπει βέβαια να κατασκευαστεί,
αν και δυστυχώς οι τακτικισμοί, το μικροκομματικό πνεύμα και η χρονοτριβή έχουν θέσει την υλοποίηση του εν αμφιβόλω. Είναι ένα έργο μεγάλης σημασίας συνολικά για την Β΄ Πειραιά. Για αυτό παλέψαμε, όταν ο κύριος Μελάς και η Κυβέρνηση της ΝΔ το έθαβαν. Αυτό που δε θα περάσει όμως, είναι η κοροϊδία ενός δημάρχου που αναλώνεται σε φιέστες κρύβοντας το ένοχο πολιτικό παρελθόν του, την υπονόμευση των προσπαθειών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και την αδυναμία του».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
 
Top