Συνέντευξη στον Σταύρο Λιλόγλου του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΥ, Υποψήφιου Δήμαρχου και Επικεφαλή της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο του Ρέντη.
Ο Δημοσθένης Σταματάτος είναι ένα άνθρωπος προσηνής γεμάτος όρεξη για δουλειά και με όραμα για τον δήμο του Ρέντη. Είναι βασικός συνεργάτης του Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Τραγάκη Ι. με πολύχρονη πείρα στα δημοτικά δρώμενα του δήμου Ρέντη και στην τοπική αυτοδιοίκηση.'Εχει να επιδείξει θετικό έργο και η παρουσία του είναι πάντα επικοδομητική.

1.Ερώτηση: Κύριε Σταματάτο, είστε επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Ρέντη. Πως πήρατε κατ΄ αρχήν την απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά;
Απάντηση: Η απόφαση της ενασχόλησης μου με τα κοινά ξεκινά από την ανάγκη προσφοράς μου στην γειτονιά όπου μεγάλωσα και γαλουχήθηκα, ότι με την αγάπη του γείτονα και την συλλογική προσπάθεια τα προβλήματα λύνονται ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά. Θυμάμαι έντονα από τα παιδικά μου χρόνια ότι κάθε Τρίτη, όλη η γειτονιά μαζευόμαστε στο σπίτι του ενός που είχε τηλεόραση, για να δούμε τον άγνωστο πόλεμο συνεισφέροντας ο καθένας και από κάτι , ώστε να περάσει όλη η γειτονιά ευχάριστα, σαν μια μεγάλη οικογένεια.
2. Ερώτηση: Ποιες είναι οι προτάσεις σας για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος;
Απάντηση: Οι προτάσεις μας σαν συνδυασμός είναι οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις που έχουν επίκεντρο τον δημότη και προς την κατεύθυνση της υλοποίησης τους κινούμαι τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συνεργάτες μου με άμεση προτεραιότητα στο κοινωνικό πρόσωπο και την κοινωνική αλληλεγγύη που πρέπει να επιδεικνύει μια δημοτική αρχή απέναντι στους δημότες της και για να γίνω πιο σαφής αναφέρομαι στις θέσεις του συνδυασμού μας που είναι και προσωπικό μου όραμα και στοίχημα όπως:

  1. Η Δωρεάν Φροντιστηριακή Κάλυψη σε αδύνατους μαθητές του δήμου μας.
  2. Η Διεύρυνση του Ωραρίου των Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου Ρέντη καθώς , η Ίδρυση περισσότερων σταθμών και η Απαλλαγή των οικογενειών του Ρέντη από το βάρος των τροφείων σε αυτούς.
  3. Η Ανάπτυξη του Βιοτικού Επιπέδου των δημοτών μας, σε συνεργασία με τους ομόρους δήμους, με εφαρμογή άμεσων μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος, αύξησης του πρασίνου και αντιμετώπισης της ανεργίας, που κυριολεκτικά μαστίζει το δήμο μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
  4. Ο Πολλαπλασιασμός των Πολιτιστικών και Αθλητικών Υποδομών και των αντιστοιχών προγραμμάτων.
  5. Η θέσπιση μιας Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας με στόχο την συνεχή στήριξη του δημότη- πολίτη στα μικρά ή μεγάλα προβλήματα του, με δεδομένο ότι η κεντρική εξουσία έχει απομακρυνθεί από την καθημερινότητα του δημότη δημιουργώντας ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί άμεσα από την τοπική αυτοδιοίκηση.

3. Ερώτηση: Ποιες πρέπει να είναι οι σχέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κεντρική εξουσία;

Απάντηση: Η κεντρική εξουσία οφείλει και πρέπει να παραχωρήσει αρμοδιότητες και πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση διότι η καθημερινότητα του πολίτη αρχίζει και τελειώνει στην γειτονιά που κατοικεί , στον δήμο του. Εμείς σαν συνδυασμός δεσμευόμαστε απέναντι στους δημότες του δήμου Ρέντη ότι όταν αναλάβουμε την Δημοτική Αρχή θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να γίνει η καθημερινότητα της πόλης μας πιο φιλική και ανθρώπινη.

4. Ερώτηση: Ένα μήνυμα για τους συνδημότες σας στο δήμο του Ρέντη;

Απάντηση: Είναι γεγονός ότι η επί μακρόν περιβαλλοντολογική υποβάθμιση της περιοχής μας, η άναρχη δόμηση, οι περιορισμένοι ελεύθεροι χώροι και το κυκλοφοριακό κομφούζιο μειώνουν αισθητά το βαθμό φιλικότητας της πόλης μας προς τα παιδιά. Ο συνδυασμός μας έχει πρόγραμμα και θέσεις που μπορούν να αντιπαλέψουν αυτήν την πραγματικότητα . Πιστεύοντας ότι η ευημερία των παιδιών μας αποτελεί δείκτη μιας υγιούς, δημοκρατικής κοινωνίας αλλά και αποτελεσματικής διακυβέρνησης, είναι καθήκον μας ως συνδυασμός αλλά και ως γονιών να αναλογιστούμε πόσο φιλικός είναι ο δήμος του Ρέντη για εμάς και τα παιδιά μας. Προσκαλώ όλους τους συνδημότες μου σε έναν κοινό αγώνα καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση της εικόνας της πόλης μας . Χρωστάμε στα παιδιά μας να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

 
Top