κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ:
"Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή".
του Σταύρου Λιλόγλου

Στην συζήτηση ,που διεξάχθηκε στην Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατεθέσε το ΠΑΣΟΚ, ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Κυβέρνησης, ασκήσε δριμυτάτη κριτική στην Αντιπολίτευση και τόνισε ότι "η Ελλάδα παίρνει τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη. Και αυτή η θέση, φέρει τη σφραγίδα του Κώστα Καραμανλή".
Τα κυριότερα σημεία της αξιόλογης ομιλίας του όπως τα κατέγραψε ο συνεργάτης μας Λιλόγλου Σταύρος είναι:
"Κυριες και Κύριοι Συναδέλφοι,

Το ΠΑΣΟΚ, μετά από εξαντλητικό διάλογο εντός του Κοινοβουλίου για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Δυστυχώς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, και λυπάμαι πολύ γι' αυτή τη διαπίστωση, για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνετε με τις πράξεις σας ότι βρίσκεστε σε απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο. Καταφεύγετε σε πυροτεχνήματα. Διότι, τι άλλο είναι αυτή η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσατε, παρά μια κίνηση αντιπερισπασμού προς την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που κατέθεσε ο Συνασπισμός. Προσπαθείτε απεγνωσμένα να καλύψετε το πολιτικό και κοινοβουλευτικό σας έλλειμμα με εντυπώσεις και τακτικισμούς. Μέρα με τη μέρα, διολισθαίνετε στο δρόμο του
λαϊκισμού, της πόλωσης και της οξύτητας. Τι προσπαθείτε να προσπαθείτε να πετύχετε; Να καθυστερήσετε τη ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης; Να ανταγωνιστείτε τον Συνασπισμό σε αντίδραση; Πιστεύετε ότι αφορά τους πολίτες ο μεταξύ σας ανταγωνισμός; Η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσατε στερείτε ουσίας και περιεχομένου. Και πως να έχει περιεχόμενο αυτή η πρόταση, όταν είναι νωπή ακόμα η ισχυρή εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή; Η στάση σας, αν μη τι άλλο, καταδεικνύει έλλειψη σεβασμού στην κρίση και το βαθμό νοημοσύνης των πολιτών. Αν προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα από την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, αυτό είναι το εξής:
Η αδυναμία της να αρθρώσει σοβαρό πολιτικό λόγο,
Η αδυναμία της να προτείνει συγκεκριμένες θέσεις,
Η αδυναμία της να μιλήσει για λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Είναι δεδομένο, ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα προκαλέσουν αντιδράσεις, ότι θα θίξουν κεκτημένα δεκαετιών. Πρέπει, όμως, να συνειδητοποιήσουμε ότι το μεγαλύτερο κεκτημένο απ' όλα είναι το δικαίωμα κάθε ελληνίδας και κάθε έλληνα σε μια αξιοπρεπή σύνταξη. Με τη σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος, αυτό το δικαίωμα είναι ναρκοθετημένο. Οι χρόνιες αδυναμίες, τα συσσωρευμένα προβλήματα, οι δημογραφικές αλλαγές και οι διαρκώς αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες, έχουν οδηγήσει το σύστημα σε αδιέξοδο. Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση αίρουμε τις αδικίες και ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Δημιουργούμε ένα σύστημα βιώσιμο, σύγχρονο και λειτουργικό. Επιπλέον, έχουμε ανοίξει το μεγάλο θέμα της
Ολυμπιακή. Έχει ήδη ψηφισθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο της εμπορικής εκμετάλλευσης των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Εφαρμόζεται με σταθερότητα ο νόμος πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, σε όλες του τις διατάξεις.
Εντός του 2008, ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για το νέο χωροταξικό σχέδιο και κατατίθεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα. Κατατίθεται, επίσης, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας για τον έλεγχο των δαπανών στα ασφαλιστικά ταμεία, και τα νοσοκομεία. Παράλληλα, με το βλέμμα στραμένο στο μέλλον, αναζητούμε στρατηγικούς εταίρους για τον ΟΤΕ και τις ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ, καθώς και συμπράξεις για την αξιοποίηση των κερδοφόρων περιφεριακών αεροδρομίων.
Ο πολιτικός αναχωρητισμός, τα «όχι» και ο λαϊκισμός δεν συνιστούν πολιτική πρόταση. Όσοι επιλέγουν αυτό το δρόμο, όσοι βάζουν τον εαυτό τους και τα μικροκομματικά τους συμφέροντα πάνω από το συμφέρον του τόπου, είναι υπόλογοι απέναντι στους πολίτες. Είναι υπόλογοι έναντι των μελλοντικών γενεών.
Απέναντι σε αυτή τη στείρα και άγονη άρνηση της αντιπολίτευσης για κάθε αλλαγή – χωρίς μάλιστα πειστική εναλλακτική λύση - εμείς είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που με συναίσθηση ευθύνης, με σχέδιο και όραμα, τολμάμε τις αλλαγές για το μέλλον της χώρας.
Ακολουθούμε τον δύσκολο αλλά και υπεύθυνο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Χωρίς να φοβόμαστε το πολιτικό κόστος.
Οι πολίτες ζητούν από την Κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της. Υπάρχει μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας.
Η πρόκληση για αλλαγές.

Η πρόκληση για μεταρρυθμίσεις.
Μακριά από τεχνητές οξύτητες και απόπειρες πόλωσης.
Με σεβασμό στους θεσμούς.
Με συναίσθηση κοινωνικής ευθύνης.
Με τους πολίτες στο πλευρό μας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην υπεύθυνη διακυβέρνηση.
Ψήφο εμπιστοσύνης στη συνέχεια των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων.
Ψήφο εμπιστοσύνης στο παρόν και το μέλλον της χώρας.
Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή".
 
Top