Με σκόρερ τον Ιεροκλή Στολτίδη με κεφαλιά στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 την πρωταθλητρια Βελγίου Στανταρ Λιέγης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης αφήνοντας την αντίπαλο τους πέντε βαθμούς πίσω και βάζοντας τα θεμέλια για πρόκριση στους «16» του Τσαμπιονς Λιγκ.

Ο Ιγκορ Ντε Καμάργκο έβαλε μπροστά στο σκορ την Σταντάρ με πλασέ ενώ ο Κώστας Μήτρογλου ισοφάρισε με κεφαλιά στο τέλος του πρώτου μέρους για τους Πειραιώτες που αφού δεν μπόρεσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους στο τερέν πήραν τη νίκη από …αέρος! Ο Ζίκο ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα ….Βαλβέρδε.. Η απουσία του Τοροσίδη που ήταν στον πάγκο, έφερε εκ νέου στην ενδεκάδα τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ, με Ντουντού –Μαρέσκα στα χαφ ,δεξί χαφ τον Γκαλέτι, αριστερό τον Ζαιρί και τον Οσκαρ πίσω από τον Μήτρογλου..Στην άμυνα, Αβραάμ και Μέλμπεργκ με αριστερό μπακ τον Μπράβο και τερματοφύλακας ο Νικοπολίδης.

Οι Ερυθρόλευκοι φάνηκαν ορεξάτοι με Γκαλέτι και Ζαιρί, ωμε τον πρώτο να βγάζει σέντρα-ξυράφι για τον Μήτρογλου, ωστόσο ο Σάρ πρόλαβε τον Μήτρογλου.
Ο Μπόλονι που ήθελε να περάσει αναίμακτα τον πρώτο 15λεπτο ,είδε την Σταντάρ να χάνει ευκαιρία με τον Μποκάνι να αδειάζει από δεξιά τον Αβραάμ αλλά ο Μαρέσκα πρόλαβε τον δεξιό χαφ των Βέλγων.
Στο 23 η καθυστέρηση του Νταλμά στο να κάνει καλά το σούτ απέβη καθοριστική καθώς όταν μπόρεσε η μπάλα έφυγε άουτ.
2 λεπτά αργότερα ο εκπληκτικός Μποκάνι εβγαλε πάσα για τον Νταλμά που έκανε το σού αλλα η μπάλα πέρασε αουτ..




Στο 37 έγινε η ζημιά. Ο Γιοβάνοβιτς πέρασε κάθετη πάσα για το Ντε Καμάργκο που με ηρεμία πλάσαρε το Νικοπολίδη για το 0-1.
5 λεπτά αργότερα όμως ο Ολυμπιακός απάντησε. Ο Γκαλέτι έβγαλε τη σέντρα και ο Μήτρογλου με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε μία επικίνδυνη φάση για την Σταντάρ Ο Γιοβάνοβιτς κέρδισε τις κόντρες και πήγε να «σκοτώσει» το Νικοπολίδη αλλα ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών είπε όχι..
Στο 52ο λεπτό ο Γκαλέτι έκανε ωραία κίνηση και σούτ αλλά μπλόκαρε ο Μπολέ..
Τρία λεπτά αργότερα ο Μέλμπεργκ από φάουλ του Γκαλέτι ,έπιασε γυριστή κεφαλιά ,αλλά η μπάλα πέρασε άουτ..
Πέρασαν 10 λεπτά μέχρι ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στα καρέ της Σταντάρ και το έκανε όταν σε συγχυση στα καρέ της Σταντάρ το γυριστό του Μήτρογλου πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε όσοι περνούσε ο χρόνος κουρασμένος και αυτό έδινε το δικαίωμα στην Σταντάρ να ελπίζει. Στο 69 , ο Γιοοβάνοβιτς έκανε το σούτ έξω από την περιοχή και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι οι Βέλγοι αποδείχτηκαν επικίνδυνοι αλλά το σούτ του Ντε Καμάργκο πέρασε πολύ άουτ. Η πρώτη αντίδραση του Ζίκο έγινε στο 70 με τον Στολτίδη να παίρνει τη θέση του Ζαιρί .Ετσι ο Οσκαρ γύρισε σε θέση αριστερού χαφ.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά είχε αντιπάλους εκτός από τους Βέλγους και τον διαιτητή που αρνιόταν να δώσει ένα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού..

Στο 82 , ο Ντουντού έβαλε γκολ ,αλλα το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Ντουντού σωστά..
Τέσσερα λεπτά αργότερα από διώξιμο των αμυντικών της Σταντάρ, ο Μαρέσκα έκανε ωραία λόμπα αλλα΄ο Μπολά έκανε την απόκρουση του αγώνα.
Στην εξάελιξη της φάσης, ο τερματοφύλακας της Στάνταρ νίκησε τον Μήτρογλου που επιχείρησε γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή..

Ένα λεπτό αργότερα οι Βέλγοι βγήκαν στην αντεπίθεση αλλά ο Αβράάμ πρόλαβε τον Μποκάνι πρίν πασάρει στον Γιοβάνοβιτς.
Νέα φάση για τον Ολυμπιακό είχαμε στο 89 αλλά το σούτ του Γκαλέτι έδιωξε ο Μπολά …
Και κιάπως έτσι φτάσαμε στο 93,όταν ο Στολτίδης κε κεφαλιά νίκησε τον Μπολά και έκανε το 2-1 μεσα σε τρελο ερυθρόλευκο πανηγυρι...

Βαθμολογία
1 Αρσεναλ 7
2 Ολυμπιακό 6
3 Αλκμααρ 2
4 Σταντάρ Λιέγης 1

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Ρ. Μπράβο, Αβ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Γκαλέτι, Οσκαρ, Ζαϊρι (72 Στολτίδης), Μήτρογλου, Μαρέσκα.

Σταντάρ Λιέγης (Λάζλο Μπόλονι): Μπόλατ, Ρικάρντο Ρότσα, Φελίπε, Νταλμά (46 Καρσελά-Γκονσάλες), Μποκανί, Ντε Καμάργκο (89 Νικέζ), Καμοτσάτο, Σαρ, Μανγκαλά, Γιοβάνοβιτς, Βίτσελ.

 
Top