Με γκολ του "τρομοκράτη" στο 92', ο Ολυμπιακός κάρφωσε τον Παναθηναϊκό και αγκάλιασε το 38ο Πρωτάθλημα της ιστορίας του! Δέκα βαθμούς διαφορά από τον πελάτη και άντε γεια!


O Oλυμπιακός σημείωσε την 20η νίκη του σε 23 παιχνίδια και επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στη Super League.


Με γκολ του Ράφικ Τζεμπούρ στο 92ο λεπτό, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 2-1 στο κατάμεστο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος και έστειλε τον πελάτη στο -10! Δεν χάνεται αυτός ο τίτλος για τον Θρύλο, που "τάβλιασε" τον αιώνιο αντίπαλο στις καθυστερήσεις έπειτα από ένα ντέρμπι που τα είχε όλα.


Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Μιραλάς στο 20ό λεπτό, για να ισοφαρίσουν οι "πράσινοι" στο 58΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λέτο και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο "τρομοκράτης" του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις. Αποβλήθηκε στο τέλος ο Τοροσίδης, στο θέατρο του προκλητικού Λέτο.


Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, "κάθισε" αδικαιολόγητα στο δεύτερο μέρος, αλλά ευτυχώς τέλος καλό, όλα καλά. Εριστικοί οι παίκτες του Παναθηναϊκού σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, με τους Καραγκούνη και Λέτο να πρωταγωνιστούν σε συνεχείς αδικαιολογητες διαμαρτυρίες.






Μαρινάκης: "Παιχνίδι για 5-1"


Απολύτως ικανοποιημένος από την επικράτηση του Ολυμπιακού επί του "αιωνίου" αντιπάλου του μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων, Βαγγέλης Μαρινάκης, κάνοντας λόγο για σαφή ανωτερότητα των Πειραιωτών στο ντέρμπι.


Δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού ο μεγαλομέτοχος των "ερυθρολεύκων", Βαγγέλης Μαρινάκης.


Πιο αναλυτικά, ο "ισχυρός" ανδρας της πειραϊκής ΠΑΕ δήλωσε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι από την νίκη. Δηλαδή ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κερδίσει στο 92'; Το παιχνίδι θα έπρεπε να τελειώσει 5-1 και έληξε 2-1. Ο Ολυμπιακός σήμερα ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του".






Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα (90΄ Πάντελιτς), Μιραλάς (78΄ Ζαϊρί), Φουστέρ (61΄ Ντουντού), Τζεμπούρ.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (80' Σιμάο), Κατσουράνης, Λέτο, Νίνης (66' Γκοβού), Σισέ.


ΚΟΚΚΙΝΗ: 90΄+ Τοροσίδης


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιραλάς, Μοδέστο - Λέτο


Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Μακεδονίας)


Βοηθοί διαιτητές: Δημήτρης Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Σπύρος Τρύφωνας (Κέρκυρας)


Τέταρτος διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)


Κίτρινες κάρτες: Μιραλάς, Μοδέστο (Ολυμπιακός), Λέτο (Παναθηναϊκός)


Κόκκινες κάρτες: Τοροσίδης στο 90'+ (Ολυμπιακός, απευθείας κόκκινη κάρτα)
http://www.pireasnews.gr/
 
Top