Επειδή στο τέλος θα τρελαθούμε ομαδικώς με αυτά που ακούμε μετά το σαββατιάτικο ντέρμπι των "αιωνίων" και επειδή θα πιστέψουμε πως μέχρι τώρα η ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα ήταν "αγγελικά πλασμένη" και όλα τα κατέστρεψε ο Ολυμπιακός, το RedPlanet.gr συνεχίζει το αφιέρωμα τις συνθήκες που "αντιμετωπίζει" ο Θρύλος στα ελληνικά γήπεδα. (vids)
Και τι δεν έχουμε ακούσει τις τελευταίες μέρες. Για "βάρβαρους", για "αλητείες" και χίλια δυο άλλα αναφορικά πάντα στους οπαδούς του Ολυμπιακού και τις συνθήκες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Αν κάποιος ερχόταν στην Ελλάδα την Κυριακή, θα πίστευε πως όλα τα ελληνικά γήπεδα είναι "εκκλησίες" εκτός από το φαληρικό στάδιο που επικρατούν η αναρχία και η ασυδοσία.
Η αλήθεια φυσικά είναι τελείως διαφορετική. ΤοRedPlanet.gr, όπως και κάθε νοήμον άνθρωπος καταδικάζει κάθε μορφή βίας, αλλά επειδή ορισμένοι κάνουν σαν να είδαν πρώτη φορά παρόμοια γεγονότα, κάνει μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν για να ξυπνήσει μνήμες.

Ξεκινάμε, λοιπόν.

Με την μεγαλύτερη ντροπή όλων των εποχών. 24 Μαρτίου 2002, η μέρα που "μάτωσε" το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Το σκορ είναι 1-0 υπέρ των γηπεδούχων και το παιχνίδι βρίσκεται στο 90ο λεπτό. Ο Βενετίδης έχει την μπάλα, μπαίνει στην περιοχή και ο Κωνσταντίνου πέφτει άτσαλα πάνω του ανατρέποντας τον καθαρά. Ο διαιτητής Ευθυμιάδης σφυρίζει το καταφανέστατο πέναλτι και ο Τζόρτζεβιτς ευστοχεί, κάνοντας το 1-1. Στο τέλος του αγώνα διοικούντες και οπαδοί των γηπεδούχων προπηλακίζουν και χειροδικούν πάνω στον διαιτητή του αγώνα, γεμίζοντας το πρόσωπο του με αίματα. Μια εικόνα που προκαλεί ανατριχίλα. Στην φυσούνα έχουν παρεισφρήσει οπαδοί του Παναθηναϊκού και το ξύλο πέφτει σύννεφο. Αποτέλεσμα το διαμπερές τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο μάγουλο του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Άγγελου Γεωργίου.

pao-osfp leoforos
Ανέβηκε από pklora7. - Βίντεο από μπάσκετ, μπέιζμπολ και πάλη.




Περίοδος 2003-04, πάλι στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Στο πασίγνωστο Δούρειο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός στέκεται πολύ καλά στο παιχνίδι. Το σκορ είναι 1-1 με το αυτογκόλ του Χένρικσεν και την ισοφάριση του Ολιζαντέμπε. Λίγο πριν αναλάβει δράση ο Κορίνθιος ρέφερι, ο Δημήτρης Μαυρογενίδης νιώθει την... άψογη φιλοξενία του Παναθηναϊκού στο πετσί του. Σε ένα τάκλιν στην πλάγια γραμμή οι "πράσινοι" οπαδοί του πετούν στο κεφάλι έναν καφέ! Προφανώς για να ξεδιψάσει.

Maurogenidis Leoforos
Ανέβηκε από pklora7. - Βίντεο από μπάσκετ, μπέιζμπολ και πάλη.



Για την Τούμπα τι να πρωτοπούμε; Κάθε φορά που οι "ερυθρόλευκοι" ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη επικρατεί το χάος. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τον αγώνα της περιόδου 1998-99, που έληξε στο 81' λόγω εκτεταμένων επεισοδίων; Τότε που είχε κερδίσει πέναλτι ο ΠΑΟΚ και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είχε...παρέα δεκάδες φίλους των γηπεδούχων δίπλα του; Το γεγονός ότι η εκτέλεση κόρνερ μπροστά στη Θύρα 4 αποτελεί αποστολή αυτοκτονίας; Ας ρίξουμε μια ματιά.





PAOK - OSFP
Ανέβηκε από pklora7. - Δείτε κι άλλα αθλητικά και extreme sports video.

Θα αναφέρουμε το σχετικά πιο πρόσφατο, εξαιρουμένου του περιστατικού του Κέβιν Μιραλάς, αφού το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών οπότε το γυάλινο μπουκάλι μάλλον έπεσε από τον ουρανό. Στην προηγούμενη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Ολυμπιακός αναδεικνύεται ισόπαλος με τον ΠΑΟΚ. Με την λήξη δεκάδες οπαδοί του "δικεφάλου του Βορρά" θέλοντας προφανώς να μην χάσουν οι "ερυθρόλευκοι" το αεροπλάνο της επιστροφής, τους αναγκάζουν να τρέξουν προς τα αποδυτήρια, αφού δεν κατάλαβαν τις αγνές προθέσεις τους και νόμιζαν ότι τους κυνηγούν. Ο Νικοπολίδης σε αυτοάμυνα ρίχνει μια κλοτσιά σε έναν από αυτούς. Παρεξήγησες, Αντώνη!


Nikopolidis kicks a PAOK fan
Ανέβηκε από pklora7. - Δείτε κι άλλα αθλητικά και extreme sports video.
redplanet.gr

 
Top