Υπάρχουν χιλιάδες απίστευτα μέρη για να δούμε παράξενα και εκπληκτικά πράγματα στον κόσμο..
Βρήκαμε μερικά υπόγεια μέρη που είναι τελείως ασυνήθιστα και παράξενα..




01 The Catacombs of Paris - Παρίσι, Γαλλία





Ο συνωστισμός στα μεσαιωνικά νεκροταφεία στο κέντρο του Παρισιού στα τέλη του 18ου αιώνα οδήγησε την κυβέρνηση στη δημιουργία μαζικούς υπόγειους τάφους. Κατά τη διάρκεια των 18 μηνών, από το 1785, τα οστά από 6 εκατομμύρια ανθρώπους  μετακινήθηκαν με μεγάλα κάρα σε όλη την πόλη, νύχτα σε ένα νέο χώρο ανάπαυσης. Εδώ είναι τοποθετημένα σε τεράστιες σωρούς στην «Αυτοκρατορία του Θανάτου», όπως είναι ευρέως γνωστό.




02 Coober Pedy - Νότια Αυστραλία





Το Coober Pedy είναι ένα από τα πιο ασυνήθιστα μέρη του κόσμου. Είναι μια πόλη όπου (λόγω της θερμότητας ), περίπου το 80% του πληθυσμού ζουν και εργάζονται στην παρανομία. Αυτή είναι μια πόλη ορυχείων – εξόρυξης οπαλίου για την ακρίβεια - και μετά τις πρόωρες ανακαλύψεις οπαλίων από έναν έφηβο έχει υπάρξει μια τεράστια εισροή ανθρακωρύχων από το 1915.




03 Batu Caves - Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία





Για να φτάσετε στην είσοδο της massive Batu Caves θα πρέπει να ανεβείτε 272 μέτρα βράχου, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί επίπονο από την ζέστη και τους πίθηκους μακάκους να συναγωνίζονται για την προσοχή σας?
Αυτό ίσως είναι όμως που κάνει ένα εκατομμύριο πιστούς κάθε χρόνο να προσέρχονται εδώ για να γιορτάσουν το φεστιβάλ Thaipusam.
Αυτή είναι μια πολύχρωμη γιορτή του Subramaniam, μια ινδουιστικής θεότητας της νεολαίας, της δύναμης και της αρετής. Μπορεί να φαίνεται παράξενο και αλλόκοτο σε τρίτους οι οποίοι βλέπουν τους ανθρώπους αυτούς να βάζουν αγκίστρια από χάλυβα τρυπώντας στο στήθος, την πλάτη και το πρόσωπό τους, αλλά αυτό είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους πολλοί πιστοί  εκφράζουν την αφοσίωσή τους. Λέγεται ότι επειδή είναι σε έκσταση δεν μπορούν να αισθάνονται πόνο. Σίγουρα ένα εκατομμύριο άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν λάθος.




04 Radon Health Mine, Μοντάνα, ΗΠΑ



Το ορυχείο Radon αρχικά χρησιμοποιήθηκε το 1924 για εξόρυξη αργύρου και μολύβδου. Το 1949 και το μέχρι τότε εγκαταλειμμένο ορυχείο που είχε βρεθεί να υπάρχει παρουσία ραδιενέργειας, άλλαξε όταν μετά την επίσκεψη μιας γυναίκας  που  ανακαλύψε ότι η ασθένεια της είχε εξαφανιστεί. Η είδηση διαδόθηκε και σύντομα αυτό μετατράπηκε σε ένα ορυχείο ραδόνιο-θεραπείας. Μια χαμηλή δόση ακτινοθεραπείας λέγεται ότι είναι ευεργετική για την ελάττωση σε ένα πλήθος παθήσεων.




05 Wieliczka Salt Mine - Κρακοβία, Πολωνία





Αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς είναι αξιοσημείωτο, και είναι βέβαιο ότι θα καταπλήξει τους επισκέπτες, καθώς δεν υπάρχει ανάλογη θέση στον κόσμο. Το  Wieliczka Salt Mine κάνει εξορύξεις συνεχώς από τον Μεσαίωνα και οι ανθρακωρύχοι έχουν σκαλίσει περίτεχνα τις υπόγειες αίθουσες και έχουν περίτεχνα γλυπτά στο εσωτερικό της. Υπάρχει ένας τεράστιος καθεδρικός ναός subterannean σκαλισμένος εξ ολοκλήρου από αλάτι όπως το δάπεδο, οι τοίχοι και οι διακοσμήσεις.




06 Catacombs of the Capuchins, Σικελία, Ιταλία





Μια "ανθρώπινη βιβλιοθήκη" από μούμιες, που αποτελεί το πιο παράξενο αξιοθέατο της πόλης.
Το 1599, οι καπουτσίνοι μοναχοί ανακάλυψαν ότι οι κατακόμβες τους, περιείχαν ένα μυστηριώδης συντηρητικό που βοήθησε στην μουμιοποίηση των νεκρών. Έτσι, περισσότερα από 8.000 άτομα από όλες τις κοινωνικές τάξεις, επέλεξαν να θαφτούν εκεί. Τα αρχεία που υπάρχουν από το 1500 έως το 1920 δείχνουν ότι οι περισσότερες μούμιες βαλσαμώθηκαν παλιότερα.




07 Milk Grotto Chapel, Βηθλεέμ, Ισραήλ




Οι θρύλοι γύρω από το Milk Grotto Chapel είναι πολλές και ποικίλες και αυτό είναι το μέρος όπου, σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, η Αγία Οικογένεια κατέφυγε κατά τη διάρκεια της σφαγής των νηπίων από τους στρατιώτες του Ηρώδη.
Λέγεται ότι ενώ η Μαρία θήλαζε το Ιησού μωρό, λίγο από το γάλα της χύθηκε στο πάτωμα.
Είναι από τα διασημότερα μέρη προσκυνήματος για τους Χριστιανούς ακόμα και για Μουσουλμάνους.




08 Ithaa undersea restaurant, Rangali Island, Μαλδίβες




Αυτό το υποθαλάσσιο εστιατόριο είναι το μοναδικό φτιαγμένο όλο από γυαλί και το χαρακτηριστικό του είναι οι κυρτοί τοίχοι από 125 χιλιοστά πάγος. Υπάρχουν 5 σφραγιστά κυρτά τόξα, τα οποία είναι σφραγισμένα με ειδική σιλικόνη.
Βρίσκεται 16πόδια από την επιφάνεια της θάλασσας προσφέροντας μια πανοραμική υποβρύχια θέα μαζί με τα αστρονομικά σε τιμές πιάτα του.
Το έργο κόστισε 5 εκατομμύρια δολάρια.




09 Waitomo Glow-Worm Caves, Otorohanga, Νέα Ζηλανδία





Το σπήλαιο με τις πυγολαμπίδες το χρησιμοποιούσαν οι Μαορί για αιώνες αλλά στα μόνο στα τέλη του 19ου αιώνα ανακαλύφθηκε από τους Ευρωπαίους και άνοιξε για το κοινό το 1911.
Το σπήλαιο αποτελείται από 250 μέτρα υπόγειου τοπίου από σπηλιές ασβεστόλιθου, με φοβερή ακουστική, προσελκύοντας ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο.




10 London Dungeon - Λονδίνο, Αγγλία



Το London Dungeon είναι ο μεγαλύτερος «σκοτεινός» πόλος έλξης επισκεπτών της Ευρώπης και είναι κατάλληλα τοποθετημένος κάτω από τις ζοφερές, καμάρες του London Bridge. Σίγουρα δεν είναι για λιπόψυχους και οι επισκέπτες βλέπουν τα βασανιστήρια, την εκτέλεση, και την μακάβρια μεσαιωνική τρέλα .
Τα μπουντρούμια είναι μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα της Ευρώπης και προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να κάνουν ένα τρομακτικό ταξίδι μέσα από τη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας. Η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου, μια βόλτα με βάρκα στην κόλαση, και ο Λαβύρινθος του Lost είναι ανάμεσα σε δεκάδες άλλα εκθέματα.




 Himaira: 10 ασυνήθιστα υπόγεια μέρη..
 

http://www.pireasnews.gr
 
Top