Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια οι καθαρίστριες  και οι σχολικοί τροχονόμοι που έχει προσλάβει ο Δήμος Πειραιά αφού οι περισσότεροι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες και ορισμένοι από τις αρχές του έτους.
Στην καταγγελία αυτή προχώρησαν με ανακοινώσεις τους το Σωματείο Καθαριστών Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Πειραιά και ο Σύλλογος Γυναικών Πειραιά «Η Πρόοδος». 
Οι δύο οργανώσεις ζήτησαν και πραγματοποίησαν μάλιστα συνάντηση με τον δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. 
Ωστόσο, όπως και στη πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου με την ΕΛΜΕ Πειραιά διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός «χάσματος», που δεν κατέστη δυνατό να κλείσει και να γίνει γόνιμη συζήτηση. 
Όπως καταγγέλλουν οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις αντί ενδιαφέροντος εισέπραξαν αρνητική στάση από τον δήμαρχο, που, όπως αναφέρουν, αδιαφόρησε για το περιεχόμενο της συνάντησης και αφαίρεσε (!) τον λόγο από την πρόεδρο του σωματείου καθαριστριών κ. Μαργαρίρα Ρεϊση λέγοντας απευθυνόμενος και προς του άλλους παριστάμενους ότι «δεν δέχεται να συζητά με προστάτες και νταβατζήδες των εργαζομένων του!»«Η συμπεριφορά του δεν μας εξέπληξε αλλά οφείλει να γνωρίζει ότι δεν είμαστε στην τοπική της ΝΔ αλλά στο Δημαρχείο Πειραιά. Είμαστε όλοι γνωστοί στον Πειραιά. Και εκείνοι και εμείς», αναφέρεται, στην ανακοίνωση του Σωματείου Καθαριστών Σχολείων Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται ότι ο αγώνας για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους θα συνεχιστεί και ότι οι τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας των Δήμων δεν είναι προς ιδιωτικοποίηση.
Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα με τη μη καταβολή των λιγοστών πραγματικά δεδουλευμένων που αναλογούν στις καθαρίστριες και στους σχολικούς τροχονόμους  είναι υπαρκτό και οξύ και πρέπει να δοθεί λύση άμεσα, είτε είναι ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου που δεν έχει καταβάλλει στον Δήμο Πειραιά έγκαιρα τις αναγκαίες πιστώσεις, είτε είναι ακέραια ευθύνη του Δήμου Πειραιά που δεν έχει προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες.

http://www.pireasnews.gr
 
Top