-Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΓΙΑ  ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ


-  ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  ΕΠΙΣΗΣ  ΩΣ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ" ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  ΠΟΥ  "ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕ"  ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ
Κερατσίνι, 03  Νοεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακοίνωση της Πολιτικής Κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ σχετικά με την άρση της πολιτικής της στήριξης στη Δημοτική Αρχή
Η επίθεση που δέχονται τα αδύναμα στρώματα από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης  έχουν έντονο αντίκτυπο στις φτωχιές λαϊκές συνοικίες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, δημιουργώντας συνθήκες ανέχειας και εξαθλίωσης. Τα χαράτσια, οι απολύσεις, οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, καθώς και ο περιορισμός των κοινωνικών παροχών, δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών που ανταποκρίνονται σε έκτακτες συνθήκες, αλλά μέρος μίας συνολικής στρατηγικής που καταργώντας εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, ενισχύει συνειδητά το κεφάλαιο και το εγχώριο σύστημα διαπλοκής.
Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του Μνημονίου που είτε ψηφίστηκε στη Βουλή από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τους συνοδοιπόρους του (ΛΑ.Ο.Σ., Δημ. Συμμαχία), είτε στηρίζεται έμπρακτα με πολιτικές προτάσεις που ταυτίζονται με τις προτεραιότητες της Τρόικας και του Μνημονίου (Ν.Δ.). Σε αυτές τις συνθήκες, σημαντικό ρόλο για την ενίσχυση των πολιτών που πλήττονται από τα μέτρα της κυβέρνησης και για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, καλούνται να διαδραματίσουν οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές, οι οποίες απαλλαγμένες από τις εξαρτήσεις των κομμάτων εξουσίας και με διατυπωμένη τη σαφή αντίθεσή τους στις πολιτικές του Μνημονίου και του Καλλικράτη, πρέπει να αποτελέσουν στηρίγματα της κοινωνίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Πολιτική Κίνηση του ΣΥΝ Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αποφάσισε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές να στηρίξει τον ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο Λουκά Τζανή σε κοινούς αγώνες, ενάντια στις πολιτικές επιλογές που υποβαθμίζουν την πόλη μας και οδήγησαν τη χώρα στις σημερινές συνθήκες. Αντίστοιχη απόφαση, έλαβε και η Δημοτική Κίνηση «Παρέμβαση Πολιτών Κερατσινίου - Δραπετσώνας», στην οποία δραστηριοποιούνται τα μέλη του ΣΥΝ, καθώς και πολίτες της ευρύτερης Αριστεράς και των κοινωνικών Κινημάτων. Η συμφωνία με τη Δημοτική Κίνηση «Καλή Μέρα» και τον υποψήφιο Δήμαρχο Λουκά Τζανή, στηρίχθηκε στην κοινή αντίθεσή μας στο Μνημόνιο και τον Καλλικράτη και τις καταστροφικές συνέπειες που σήμερα βιώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κοινωνία από την εφαρμογή τους καθώς και σε συγκεκριμένους προγραμματικούς στόχους με έμφαση στην ενίσχυση της κοινωνίας και στην υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων.
Δυστυχώς, μετά την ανάληψη της δημαρχίας και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, οι βασικοί άξονες της προγραμματικής συμφωνίας που μας οδήγησε στη στήριξη του Συνδυασμού και αποτυπώθηκαν στις προγραμματικές δεσμεύσεις του, όχι μόνο δεν τηρήθηκαν αλλά ελήφθησαν αποφάσεις σε αντίθετη κατεύθυνση.Η απόφαση για επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, η πρόταση για την κατασκευή πίστας φόρμουλα 1 και ξενοδοχείου στην περιοχή των Λιπασμάτων, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αδειοδότηση του καταστήματος Lidl σε περιοχή για την οποία υπήρξε προεκλογική δέσμευση για την δημιουργία χώρου πρασίνου, όπως επίσης η πρόθεση να παραχωρηθούν και δημοτικοί χώροι σε ιδιώτες, αποτελούν δείγματα ενεργειών της Δημοτικής Αρχής που έρχονται σε αντίθεση με βασικούς άξονες του προγράμματος του Συνδυασμού «Καλή Μέρα». Οι ενέργειες αυτές, εκτός του ότι προσδίδουν χαρακτηριστικά αναξιοπιστίας στη Δημοτική Αρχή, σε μια εποχή που οι πολίτες επιβάλλεται να «ανακαλύψουν» ξανά τη συμμετοχή και την πολιτική δράση, είναι ενδεικτικές των πολιτικών κατευθύνσεων που έχει επιλέξει να ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή,  μπροστά στα αδιέξοδα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική στην Τ.Α. Το πρόβλημα της έλλειψης πόρων που αντιμετωπίζει το σύνολο των φορέων της Τ.Α., δεν λύνεται με το «χαράτσωμα» των δημοτών και πολύ δε περισσότερο, με την παράδοση ελεύθερων χώρων σε ιδιωτικά συμφέροντα, δημιουργώντας καταστάσεις μη αναστρέψιμες για την πόλη και τους κατοίκους της, για τα επόμενα  χρόνια.
Η αρνητική κατάσταση  στην Τ.Α., απαιτεί μία συνεχή και συνεπή αγωνιστική πορεία απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές ιδιαίτερα από Συνδυασμούς όπως το «Καλή Μέρα», που δεν στηρίχθηκαν από τα κόμματα εξουσίας για να έχουν τις αντίστοιχες δεσμεύσεις απέναντί τους. Παρά ταύτα, στις εκλογές για το συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (πρώην ΤΕΔΝΚΑ), οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  στήριξαν το Συνδυασμό του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τη μία μάλιστα εκ των Δημοτικών του Συμβούλων, να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο που στήριζε το κυβερνών κόμμα. Σε μια εποχή που η αυτοδιοίκηση και η κοινωνία διαλύεται από την πολιτική της κυβέρνησης, ο ανεξάρτητος  Δήμαρχος στηρίζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τις πολιτικές του επιλογές, που κατήγγειλε προεκλογικά!!! Η εκτίμησή μας είναι, ότι όσο και να προσπαθεί η διοίκηση να εξευμενίσει την κυβέρνηση, το αποτέλεσμα για τη πόλη μας θα είναι το ίδιο και χειρότερο.
Τέλος, σε αυτή την αρνητική εικόνα της Δημοτικής Αρχής, θα πρέπει να προστεθούν η έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού, όπως και τα σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας του Δήμου και των εποπτευόμενων φορέων, η διοίκηση των οποίων στηρίζεται σε κλειστές διαδικασίες που αναδεικνύουν τη λειτουργία τους σε πεδίο εξυπηρέτησηςμικροκομματικών σκοπιμοτήτων και επιδιώξεων.
Η ανάδειξη του Συνδυασμού «Καλή Μέρα» και του Λουκά Τζανή στη Διοίκηση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αποτέλεσε μία ελπιδοφόρα εξέλιξη για τους πολίτες, που μετά από χρόνια διοικήσεων από παράγοντες των κομμάτων εξουσίας με αρνητικά αποτελέσματα για την πόλη, απαιτούσαν μία ουσιαστική αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου. Οι προγραμματικές δεσμεύσεις του Συνδυασμού και κυρίως η αγωνιστική παρουσία του Δημάρχου και των μελών του Συνδυασμού τα προηγούμενα χρόνια, ενίσχυσαν τις προσδοκίες των πολιτών, για μια πραγματική αλλαγή. Ωστόσο, η πολιτική και οι πρακτικές που ακολουθούνται σήμερα από την πλειοψηφία, διαψεύδουν καθημερινά τις ελπίδες πολλών συμπολιτών μας, που είτε με την ψήφο τους είτε με την ενεργή συμμετοχή τους στο συνδυασμό «ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ», προσπάθησαν -και κάποιοι εξακολουθούν ακόμα να προσπαθούν- για ένα καλύτερο αύριο σε αυτή την πόλη.
Ως Συνασπισμός Κερατσινίου-Δραπετσώνας, προσπαθήσαμε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε να υλοποιήσουμε αυτά που είχαμε συμφωνήσει προεκλογικά, ωστόσο συναντήσαμε ανυπέρβλητα εμπόδια. Οι επιλογές  της Διοίκησης του Δήμου, κινούνται σε μια κατεύθυνση που δεν συμβαδίζει με  τα πραγματικές ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της και οπωσδήποτε δεν αποτελούν πεδίο διαμόρφωσης θέσεων και πολιτικών, στην κατεύθυνση μιας διαφορετικής ανάπτυξης με δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και περιβαλλοντικό περιεχόμενο.
Σε μια εποχή που η κοινωνία στενάζει από τα μέτρα της κυβέρνησης, που η ανεργία και η φτώχεια μαστίζουν το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, οι πολίτες επιθυμούν μία Δημοτική Αρχή που να στηρίζει τις ανάγκες τους και σε καμία περίπτωση μία Αρχή που μέσω της στήριξης μικρών και μεγάλων συμφερόντων, να θέτει ως αυτοσκοπό την επανεκλογή της.
Είναι αναγκαία η άμεση αλλαγή του προσανατολισμού της Δημοτικής Αρχής στη βάση του προεκλογικού της προγράμματος, ώστε να λειτουργήσει ενάντια σε πολιτικές επιλογές που προωθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα και να αναλάβει άμεσα δράση και να προχωρήσει σε κοινές κινητοποιήσεις με τους εργαζόμενους και τους δημότες, για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων, για τους ίδιους αλλά και για την κοινωνία. Μία τέτοια αλλαγή προσανατολισμού, θα μας βρει αλληλέγγυους σε αγώνες για την επίτευξη κοινών στόχων.
Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΝ με την δραστηριοποίηση τους μέσα από τη δημοτική κίνηση «Παρέμβαση Πολιτών Κερατσινίου - Δραπετσώνας» θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές και στις επιδιώξεις ιδιωτικών συμφερόντων που οδηγούν στην υποβάθμιση της πόλης και της ζωής των κατοίκων της.
Ωστόσο, τις αδιέξοδες πολιτικές που έχει επιλέξει η Δημοτική Αρχή να υπηρετήσει, δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε. Στο πλαίσιο αυτό, η Πολιτική Κίνηση του ΣΥΝ Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αίρει την πολιτική στήριξή της προς τη Διοίκηση του Δήμου και δεν προτίθεται με τη συμμετοχή της στα όργανα διοίκησης και με την έκφραση σε αυτά της συλλογικής της θέσης, να επικυρώσει τις πολιτικές επιλογές της Δημοτικής Αρχής. 

                                                                        Πολιτική Κίνηση Κερατσινίου-Δραπετσώνας
                                                                                            του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Μ. Κιουρί 26, Πλ. Λαού – Τ.Κ. 187 56 Κερατσίνι


Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2011/11/blog-post_04.html#ixzz1chbe0hE5
 
Top