Δεν θα ήταν υπερβολή, αν λέγαμε ότι ο Δημήτρης Τζούριτς είναι ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές που ανέδειξε ο Ολυμπιακός σε όλα τα σπορ, βάση των διακρίσεων του. Όταν έχει κατακτήσει σε ηλικία 27 χρονών, δυο παγκόσμια πρωταθλήματα συλλόγων, δυο πρωταθλήματα Ιταλίας, τρία πρωταθλήματα Ελλάδας, ένα Τουρκίας, δύο κύπελλα Ελλάδας, δυο Κύπελλα Ιταλίας, δύο Σούπερ Καπ Ελλάδας και ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας, μπαίνει σίγουρα στο πάνθεον των αθλητών που ανέδειξε ο Ολυμπιακός, δίπλα στους Γιαννιώτη, Πρίντεζη, αφού πήγε στον Πειραιά σε ηλικία 17 χρονών κι εκεί πρωτοέπαιξε. Και σε όλα αυτά να προσθέσουμε οτι αγωνίσθηκε και ένα χρόνο στην Κορέα, με το ποσό ρεκόρ για το άθλημα, του 1.000.000 δολαρίων.

Ε, αυτός ο αθλητής δεν έχει διακρίσεις με την Εθνική Ελλάδας, απλά έπαιξε και διακρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σμύρνης το 2009, αλλά τα δυο επόμενα Σάββατα θα ηγηθεί της προσπάθειας πρόκρισης στο Ευρωβόλει 2017 της Πολωνίας, σε αγώνες μπαράζ με την Ισπανία. Και παρά τη λάμψη που του δίνει το ιταλικό πρωτάθλημα (φέτος μεταπήδησε από το Τρέντο στη Βερόνα) θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, να ξαναφορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και μακάρι να του τα φέρει έτσι η ζωή, να κλείσει την καριέρα του με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος.

Το "volleynews.gr" μίλησε με τον Τζούριτς κατά τη διάρκεια της πτήσης από τις Βρυξέλλες προς την Αθήνα, μετά τις τρεις νίκες στο προκριματικό τουρνουά της Αμβέρσας, που μας δίνουν το δικαίωμα διεκδίκησης της πρόκρισης, κόντρα στην Ισπανία και μιλήσε εφ όλης της ύλης.

Μεταξύ άλλων είπε:

Σκέφτεσαι καθόλου τον Ολυμπιακό;

"Συνέχεια, αφού με αυτή την ομάδα πήρα το πρώτο κύπελλο στο Τροκαντερό και μάλιστα μετά από πολλά χρόνια ανομβρίας για το κλαμπ. Έζησα μεγάλες στιγμές στον Ολυμπιακό και πανηγύρισα μεγάλες νίκες. Χάρη στον Ολυμπιακό έμαθα να κερδίζω, να κάνω πρωταθλητισμό. Σκέφτομαι εξάλλου όσο περνούν τα χρόνια να ξαναπαίξω στον Ολυμπιακό. Θέλω να γυρίσω, εκεί όπου ξεκίνησα. Μου λείπε πολύ και ο φροντιστής Σπύρος Μπλέτσας. Τον σκέφτομαι συνέχεια, είναι μια μορφή του Ολυμπιακού".

-Οι καλύτεροι συμπαίκτες-φίλοι;

"Ο Ούρναουτ και ο Χριστοφιδέλης. Και τώρα που το σκέφτομαι, με βοήθησε πολύ και ο Κρίστιανσον.Μεγάλος προπονητής , ιδιαίτερα για νεαρούς παίκτες. Αυτός με έβαλε στην εξάδα του Ολυμπιακού, με βελτίωσε σαν παίκτη. Κρίμα που έφυγε από τον Ολυμπιακό, θα μπορούσε να μείνει επ αόριστον, όπως έκανε στη Νόλικο και να είναι ισόβιος προπονητής για το καλό του συλλόγου"

-Ενημερώνεσαι για το ελληνικό βόλει;

"Κάθε μέρα, μιλάω με φίλους και διαβάζω καθημερινά το volleynews. gr. Kρατάω επαφή με την Ελλάδα και επαναλαμβάνω ότι θέλω κάποτε να γυρίσω στον Ολυμπιακό".

http://olympiacos-blog.blogspot.com/
 
Top