Παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και φορέων της πόλης, πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση-Συνέντευξη Τύπου του Σχεδίου Αναπτυξιακής Στρατηγικής Π20 "ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2020 ΑΝΑΠΤΥΞΗ -ΕΡΓΑΣΙΑ" του Δήμου Πειραιά, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ανέπτυξε το πλαίσιο της στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της πόλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος  Κόκκαλης εν συνεχεία,  αναφέρθηκε αναλυτικά στους άξονες της Αναπτυξιακής Στρατηγικής του Δήμου Πειραιά ενώ ο Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα ΕΣΠΑ κ. Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, ανέλυσε την πρόταση που θα υποβάλει ο Δήμος Πειραιά προς την Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας το εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

Στην παρουσίαση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης και εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου,  ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης, οι Βουλευτές κυρία Ελένη Σταματάκη, κυρία Γεωργία Γεννιά και κ. Νίκος Κούζιλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραια κ. Νίκος Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Εμπορικός Διευθυντής της Cosco κ. Αναστάσιος Βαμβακίδης, τα μέλη Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. κ.κ. Αθανάσιος Λιάγκος και Γιάννης Κούβαρης, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κυρία Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, ο κ. Παναγιώτης Κτενίδης από το ΤΕΙ Πειραιά,  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Μανεσιώτης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Περικλής Διακουμάκος,  οι Αντιδήμαρχοι Πειραια κυρία Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου, οι κ.κ. Χρήστος Αγραπίδης, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Γιάννης Μελάς, Στέλιος Γαϊτανάρος, Κυριάκος Σιγαλάκος, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δημήτρης Γκερλές και κ. Παναγιώτης Ρέππας, ο Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου κ. Νίκος Διαμαντής, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.
 
Top