Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο λεγόμενος «νόμος Παυλόπουλου», ο νόμος 3260/04, κατά το μέρος που προέβλεψε την απομάκρυνση χιλιάδων διευθυντικών στελεχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, οργανισμών και επιχειρήσεων που εποπτεύει το κράτος.
Κατά συνέπεια, τα χιλιάδες στελέχη που απομακρύνθηκαν κατά την περίοδο 2004-05, στο ξεκίνημα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δικαιούνται υπέρογκα κονδύλια, αφού πρέπει να εισπράξουν μισθούς υπερημερίας αναδρομικά, από την ημέρα που εκδιώχθηκαν μέχρι την ημέρα που θα έληγε κανονικά η θητεία τους ή η σύμβαση ορισμένου χρόνου (συνήθως 3ετής έως 5ετής).
Τα κονδύλια καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Στην πράξη η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να διπλοπληρώσει τα στελέχη του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αφού, πέρα από τα ποσά που κατέβαλε σε όσους η ίδια τοποθέτησε, θα πρέπει να καταβάλει αντίστοιχα ποσά και σε όσους έδιωξε λόγω της «επανίδρυσης» με τον αντισυνταγματικό ν. 3260/04.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, «ήδη εκδόθηκε η πρώτη απόφαση του Αρείου Πάγου, που δικαιώνει απομακρυθέντα με τον ν. 3260/04 κρίνοντας ότι πρέπει να του καταβληθούν μισθοί υπερημερίας 14 μηνών λόγω πρόωρης λήξης της σύμβασής του, ενώ παράλληλα δέχεται ότι παράνομα μειώθηκαν οι αποδοχές του κατά 2.669,41 ευρώ μηνιαίως (από 5.869,41 έγιναν 3.200 ευρώ).
Έτσι, για μία μόνο περίπτωση πρέπει να καταβληθούν μισθοί υπερημερίας 37.371,74 ευρώ και μάλιστα νομιμοτόκως».
Πηγή: Έθνος