Τη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο 28-30 Σεπτεμβρίου, καιρού θέλοντος βέβαια, η εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά μας προσκαλούν στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στα μνημεία και στον πολιτισμό. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ένα Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, μνημεία, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό, διοργανώνοντας παράλληλα ποικίλες εκδηλώσεις και επικοινωνιακές δράσεις. Οι εκδηλώσεις περιστρέφονται γύρω από ένα θέμα και η κάθε χώρα επιλέγει το δικό της. Στην Ελλάδα για την διετία 2017/18 το θέμα είναι ΠΟΛ(ε)ΙΣ. 

Στο πλαίσιο αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει ένα αφιέρωμα στην Αρχαία Αίγινα και προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει την πόλη, παρουσιάζοντας τα στοιχεία που έχουν αποκαλύψει οι ανασκαφικές έρευνες . Η παρουσίαση θα συνδυαστεί με περιήγηση στο λόφο της Κολώνας όπου βρίσκονται ορατά κατάλοιπα του ιερού του Απόλλωνα.

Η παρουσίαση με τίτλο "Γνωριμία με την Αρχαία Πόλη της Αίγινας" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, 10.30 – 12, από την αρχαιολόγο Σοφία Μιχαλοπούλου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κολώνας.
http://www.pireasnews.gr/
 
Top