ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ :’’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ’’.
Γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Ιωάννης Π. Τραγάκης, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, για την τιμή και την εμπιστοσύνη που του έδειξε, για μια ακόμα φορά, αναθέτοντας του την θέση του Πρόεδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του Συνεδρίου για την εκλογή των μελών της Κ.Ε. και του Πολιτικού Συμβουλίου. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, ευχαριστεί, επίσης, όλα τα μέλη της επιτροπής για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν το διήμερο του συνέδριου και έφεραν μαζί του εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο. Περίπου 3,900 σύνεδροι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 54 κάλπες που στήθηκαν. Είναι αξιοσημείωτο ότι τόσο η ψηφοφορία όσο και η διαλογή εξελίχθησαν ομαλά και χωρίς ενστάσεις.

Όσον αφορά τα συμπεράσματα του συνεδρίου, ο κ. Τραγάκης τονίζει ότι, ο Κ. Καραμανλής έστειλε ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας προς όλους τους Έλληνες πολίτες, μήνυμα στο οποίο, ο κ. Τραγάκης εύχεται, να ανταποκριθούν οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων για το καλό και των ίδιων αλλά κυρίως για το καλό του τόπου. Ο κ. Τραγάκης μας υπογράμμισε ότι, ο κ. Καραμανλής με την στάση του αυτή έδειξε και τον δρόμο για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής και την εμπέδωση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού και διαλόγου, μακριά από πολιτικές οξύτητας, πόλωσης και διχασμού. Ο Πρωθυπουργός οριοθέτησε την ιδεολογική ταυτότητα της Ν.Δ. στον μεσαίο χώρο, στο κοινωνικό κέντρο, εκεί που συναντώνται και ζυμώνονται όλες οι ιδέες, όλες οι απόψεις, εκεί όπου οι ιδεοληψίες, οι δογματισμοί και οι ακραίες αναφορές δεν έχουν θέση. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής θεωρεί ότι είναι ο χώρος στον οποίο απευθύνεσαι στην λογική και όχι στο συναίσθημα και τα πάθη των ψηφοφόρων, ο χώρος στον οποίο απαιτείται να έχεις θέσεις, πρόγραμμα και να παράγεις πολιτική. Αυτό, σαφώς, είναι ένα προνομιακό πεδίο για την Ν.Δ. Άλλωστε εμείς την ιδεολογική μας ταυτότητα την έχουμε οριοθετήσει, μας δήλωσε, συνεχίζοντας ο κ. Τραγάκης, από το πρώτο συνέδριο της Χαλκιδικής όταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέπτυξε τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό και μίλησε για ένα κόμμα που θα κινείται από τις παρυφές της αριστεράς έως τις παρυφές της δεξιάς κυριαρχώντας στην πολιτική ζωή του τόπου για πολλές δεκαετίες και από ότι προκύπτει αποδείχθηκε προφητικός και δικαιώθηκε.

Ο κ. Τραγάκης μας ανέλυσε ότι στο συνέδριο, όμως, τέθηκαν οι βάσεις και οι στόχοι της επόμενης τετραετίας. Ο Πρωθυπουργός μίλησε ανοιχτά για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, έκανε σαφή αναφορά στην ανάγκη μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, στην δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, στην λήψη μέτρων για την προστασία των αγροτών, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, στην καθιέρωση πλαφόν κατώτατου ορίου εθνικής σύνταξης και την θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Μίλησε για συνεχή, μετωπική σύγκρουση με την ανεργία και επιδότηση της απασχόλησης. Μίλησε για όλα αυτά που θα αποτελέσουν τις προγραμματικές δεσμεύσεις της επόμενης τετραετίας. Το 7ο τακτικό συνέδριο της Ν.Δ. επιβεβαίωσε λοιπόν αυτό που γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός, ότι η Ν.Δ. και ο πρόεδρος της είναι η μοναδική πολιτική δύναμη μεταρρύθμισης που μπορεί να βγάλει τον τόπο από τα αδιέξοδα του χθες και να τον οδηγήσει με σιγουριά στην νέα εποχή.
Κλείνοντας ο Πειραιώτης Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων μας δήλωσε ότι, η μεγαλύτερη τιμή για αυτόν, είναι η εκλογή του με τις ψήφους όλων των κομμάτων ως Πρόεδρου της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος δηλαδή της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Θέση την οποία στο παρελθόν τίμησε με την παρουσία του ο αείμνηστος πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος. Κωνσταντίνος Τσάτσος. Και αυτό το έργο πιστεύει ότι στέφθηκε με επιτυχία και στην επόμενη αναθεωρητική Βουλή θα έχουμε περίπου 62 άρθρα προς αναθεώρηση.
 
Top