ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
19/7/2007
ΘΕΜΑ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΝΤΖΕΡΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ Β΄ΠΕΙΡΑΙΑ.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ της Β’ περιφέρειας Πειραιά κ. Δημήτρης Λιντζέρης , πάντοτε κοντά στις εξελίξεις της εκλογικής του περιφέρειας και έτοιμος να προτείνει λύσεις στα προβλήματα που μαστίζουν τις κοινωνικές ομάδες της Β’ Πειραιά δήλωσε στην εφημερίδα μας τα εξής :
Εξέφρασε την οδύνη του για το εργατικό ατύχημα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη που συνέβη στις 16 Ιουλίου 2007 και είχε σαν αποτέλεσμα έναν εργάτη νεκρό και έναν αγνοούμενο.
Και διερωτάται αν υπάρχει επιτέλους μέτρο, στην ανοχή, στην αδιαφορία, στο «λάδωμα», στην επιπολαιότητα, στην αναβολή… Που όλα μαζί καίνε, δολοφονούν, καταδυναστεύουν και κατασπαράζουν αυτό τον τόπο…
Υπάρχουν όρια που να δεσμεύουν τους αρμόδιους στους πόσους νεκρούς και τραυματίες, πρέπει να ενδιαφερθούν;
Σήμερα οι εργάτες στο Πέραμα, χθες οι Πυροσβέστες στην Κρήτη, ο υπάλληλος στο σούπερ μάρκετ στη Βέροια, οι κάτοικοι στο χωριό στη Λάρισα…
Το εργατικό δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, έχει μια επιπλέον τραγική διάσταση. Την απειλή των δεκάδων απολύσεων και τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων να μην «πέσουν» στην ανεργία, τους τελευταίους μήνες.
Οι εργάτες που γνωρίζουν τα ελλιπή μέτρα προστασίας, προτιμούν να χάσουν τη ζωή τους παρά το ψωμί τους…
Οι υψηλά ιστάμενοι εν αντιθέσει προτιμούν να χάσουν την ψυχή τους από την αναπαυτική καρέκλα και το «παντεσπάνι» τους…
Όλοι μας έχουμε μια υποχρέωση. Να αγωνιστούμε ώστε αυτός να είναι ο τελευταίος νεκρός. Όλοι μας, πολιτεία, κόμματα, συνδικάτα εμπλεκόμενοι φορείς. Σ΄ αυτό τον αγώνα βέβαια, αδυνατεί να συμμετέχει η Κυβέρνηση της Ν.Δ., αφού οι δεξιές καταβολές της, της απαγορεύουν να στηρίξει την εργατική τάξη…
Επιπλέον ο κ. Λιντζέρης μας δήλωσε ότι βρίσκονται σε μαρασμό οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Νίκαια.
Βλέποντας τη μια επιχείρηση να κλείνει μετά την άλλη, στο εμπορικό κέντρο της Νίκαιας(πεζόδρομο Παναγή Τσαλδάρη) , ο βουλευτής β΄ Πειραιά Δ. Λιντζέρης κάνει έκκληση στην Πολιτεία και σε όλους τους αρμόδιους να ανακόψουν την εξέλιξη τους προβλήματος.
Μπορεί οι μικρομεσαίοι, που αποτελούν το 80% των ελληνικών επιχειρήσεων, να αντιμετωπίζουν δεκάδες οικονομικά προβλήματα λόγω της κακής κυβερνητικής πολιτικής, όμως υπάρχει ακόμη περιθώριο να αλλάξουν πολλά και να σωθούν επιχειρήσεις που τώρα απειλούνται να κλείσουν.
Οι μικρομεσαίοι κλάδος ιδιαίτερα αδικημένος και ταλαιπωρημένος επί Νέας Δημοκρατίας, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, έτσι ώστε το ήδη υψηλό ποσοστό της ανεργίας να μην αυξηθεί από τα «λουκέτα» αυτής της κατηγορίας.
Ο κ. Λιντζέρης επισημαίνει πως ο μαρασμός ενός εμπορικού κέντρου, συνεπάγεται την ευρύτερη υποβάθμιση της περιοχής , της πόλης και της περιφέρειας και πως είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη, να δοθεί προτεραιότητα στους μικρομεσαίους και του πεζόδρομου της Παναγή Τσαλδάρη κι όλης της Ελλάδας.
Δεν νοείται εν έτη 2007 ένα «ζωντανό» κομμάτι του εμπορικού κόσμου να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής και γι΄ αυτό πρέπει να ενδιαφερθεί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στα πλαίσια του συνολικού προβλήματος της ανεργίας που πλήττει τη Β΄ Πειραιά, είναι ανεπίτρεπτο να χάνονται επιχειρήσεις που συντηρούν οικογένειες ιδιοκτητών και υπαλλήλων, χωρίς ουσιαστική βοήθεια για να αποτραπεί το φαινόμενο του λουκέτου…
Τέλος ο κ. Λιντζέρης μας δήλωσε ότι , η Β΄ Πειραιά ασφυκτιά από το τσιμέντο κι από την έλλειψη ελεύθερων χώρων που θα μπορούσαν να δώσουν μιαν ανάσα στην περιφέρεια.
Ανύπαρκτα τα οικόπεδα που μπορούν αξιοποιηθούν, ελάχιστα τα κτίρια που δύναται να γκρεμιστούν για να δώσουν τόπο σε κάποιο χώρο ζωής.
Και το χειρότερο η Πολιτεία αντί να ψάχνει και να αναζητά η ίδια λύσεις, κάτι το οποίο δεν γίνεται, αγνοεί ή και απορρίπτει ακόμη και τις προτάσεις που δίνουν οι τοπικές κοινωνίες, η τοπική αυτοδιοίκηση, στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός καλύτερου τρόπου διαβίωσης.
Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Δήμου Νικαίας, που ζητά από το ΥΠΕΧΩΔΕ την παραχώρηση του οικοπέδου Δηλαβέρη (πίσω από το Γενικό Κρατικό) με σκοπό την αξιοποίησή του προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.
Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου δεν αρνήθηκε αλλά απαξίωσε να δει την αντιπροσωπεία του Δήμου και φορέων της πόλης, έτσι ώστε οι ίδιοι να μπορέσουν να διαπραγματευτούν τη διεκδίκησή τους παρουσιάζοντας τα επιχειρήματά τους.
Η απαράδεκτη στάση από πλευράς Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την πεποίθηση των πολιτών της β΄ Πειραιά ότι αντιμετωπίζονται ως πολίτες β΄ κατηγορίας. Και αυτό πρέπει πλέον να σταματήσει.
Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και με τίποτα κάποιοι πιο ίσοι από τους άλλους…
Η Νέα Δημοκρατία έχει υποχρέωση να ενσκήψει πάνω στα προβλήματα του κόσμου, σ ΄όποια περιφέρεια κι αν ανήκει και με σχεδιασμό και πράξη να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής.
Next
Νεότερη ανάρτηση
Previous
This is the last post.
 
Top