ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ 14/6/2007
Γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου
Την Πέμπτη 7/6/2007 ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτης Β΄ Πειραιά, κ. ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και οι συνεργάτες του υποδέχτηκαν στη Βουλή τους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στις υπηρεσίες του Πειραιά, τους οποίους και ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο παλαιός Πρωταθλητής της Σφαιροβολίας και κάτοχος του Πανελλήνιου Ρεκόρ, κ. Δημήτρης Κουτσούκης, ο οποίος είναι και ανώτερος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η ξενάγηση έγινε σε ένα ιδιαίτερο ευχάριστο και ζεστό κλίμα και ο κ. ΤΡΑΓΑΚΗΣ , ενημέρωσε διεξοδικά τους καλεσμένους, τόσο για την ιστορία της Βουλής των Ελλήνων όσο και για τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Συγκεκριμένα ο κ. ΤΡΑΓΑΚΗΣ διοργάνωσε μια εικονική συνεδρίαση της Βουλής, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να δουν, σε πραγματικό χρόνο, ορισμένες ,άκρως ενδιαφέρουσες, κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ανέλυσε επίσης διεξοδικά τις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Βουλής και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις δραστηριότητες της , στα πλαίσια της θητείας ,της σημερινής κυβέρνησης, παρουσιάζοντας ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο έργο που έχει σαν αποτέλεσμα την αναβάθμιση , τον εκσυγχρονισμό αλλά και το σεβασμό της ιστορικής παράδοσης του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και συγκίνηση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους, η αναφορά του κ. ΤΡΑΓΑΚΗ ότι, δεν έχει υποσταλεί ποτέ η Ελληνική σημαία από το κοινοβούλιο, ακόμη και στην περίοδο της κατοχής, όπου και οι ξένοι κατακτητές σεβαστήκαν το λίκνο της Δημοκρατίας. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής με την ευκαιρία της αναφοράς του ,στο Εθνικό μας σύμβολο, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη νέα γενιά της πατρίδας μας και την ανάγκη της υγιής κοινωνικοποίησης της ,καθώς και την βαθύτατη θλίψη του για τα θλιβερά φαινόμενα βεβήλωσης των Ιερών , Εθνικών μας συμβόλων που τα σεβαστήκαν μέχρι και οι ξένοι κατακτητές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο κ. ΤΡΑΓΑΚΗΣ απέδειξε ακόμη μια φορά ότι, το όνομα του, είναι πολύ βαρύ στην Ελληνική Κοινοβουλευτική Ιστορία και ότι το ήθος, η αξιοπρέπεια, οι γνώσεις και η αγωνιστικότητα του, είναι πολύτιμη παρακαταθήκη όχι μόνο για την Β΄ Πειραιά αλλά και για την ευρύτερη Κοινοβουλευτική Ιστορία της πατρίδας μας.
Είναι ένας ευπατρίδης πολιτικός που βρίσκεται δίπλα στον Πολιτισμό, δίπλα στην Τέχνη και κυρίως δίπλα στον άνθρωπο, δίνοντας καθημερινό αγώνα μέσα και έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για τα ιδεώδη ιδανικά και το καλό της πατρίδας μας.
 
Top