ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
ΣΤΗΝ "ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ"
19/Ο7/2007

ΘΕΜΑ: Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ Κ. ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

Ο κ. Τραγάκης εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του, για την οικολογική καταστροφή που συντελέστηκε με την φωτιά στην Πάρνηθα. Τονίζει ότι την συγκεκριμένη ημέρα υπήρξαν 314 καταγεγραμμένες εστίες πυρκαγιών σε όλη τη χώρα.
Αν ,λοιπόν, κανείς αναλογιστεί το μέγεθος των πυρκαγιών και κρίνοντας από το γεγονός ότι δεν υπήρξαν καταστροφές κατοικιών , δηλώνει ότι η κρίση αντιμετωπίστηκε σωστά.
Βέβαια υπήρξε η τραγωδία της Πάρνηθας για την οποία όπως μας δήλωσε κατηγορηματικά ,έχει ήδη επιληφθεί ο εισαγγελέας και εξετάζει όλες τις περιπτώσεις ακόμα και εκείνη του εμπρησμού και όπου παρουσιαστούν ευθύνες , αυτές θα αποδοθούν, προς όλες τις πλευρές.
Η Κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει την άμεση αεροφωτογράφιση και παρακολούθηση με δορυφόρο καθώς και οριοθέτηση των καμένων εκτάσεων που με διάταγμα θεωρούνται άμεσα αναδασωτέες.
Ο κ. Τραγάκης μας δήλωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα μέτρο, διότι ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής και κατηγορηματικός ότι, όπου υπήρχε δάσος, θα γίνει δάσος σε όλη του την έκταση. Κλείνοντας ο κ. Τραγάκης μας τόνισε ότι η αναδάσωση και τα αντιπλημμυρικά έργα όχι μόνο θα πραγματοποιηθούν αλλά θα πραγματοποιηθούν και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Για να μην επαναληφθεί αυτό που συνέβη το 1987 στην Πεντέλη όπου στις καμένες εκτάσεις ξεφύτρωσαν τα αυθαίρετα σαν μανιτάρια.
 
Top