ΛΑΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ:
«ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ Φ. ΜΕΛΑ».
Γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου
Με αφορμή την εξαγγελία του δήμαρχου Κερατσινίου κ. Φ. Μελά για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στο Κερατσίνι ο τ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Αντιδήμαρχος Κερατσινίου κ. Λάλος Κανέλος και προς αποκατάσταση τόσο της αλήθειας, όσο και για την έγκυρη ενημέρωση των δημοτών του Κερατσινίου, δήλωσε στην εφημερίδα μας:
«Με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ίδρυσης κέντρου υγείας αστικού τύπου στο Κερατσίνι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου σε μια σημαντική παρέμβαση αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας των περιοχών Κερατσινίου, Περάματος και Δραπετσώνας.Συγκεκριμένα στις 2-3-2004 υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Κερατσινίου - Υπουργείου Υγείας - 3ου ΠΕΣΥ Αττικής και ΑΝΔΗΠ. Την προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας ο πρώην υφυπουργός κ. Εκ. Νασιώκας, εκ μέρους του Δήμου Κερατσινίου, ο Δήμαρχος κ. Δ. Σαράφογλου, εκ μέρους της ΑΝΔΗΠ ο πρόεδρος κ. Χ. Σαλαλές, καθώς εκ μέρους του 3ου ΠΕΣΥ ο κ. Φ. Σερέτης.Το κόστος ανέγερσης του Κέντρου Υγείας ήταν 2.900.000 ευρώ και ο Δήμος ανέλαβε να υλοποιήσει την εκτέλεση του έργου με πόρους από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. Η κατασκευή του έργου όφειλε να πραγματοποιηθεί σε 24 μήνες
από την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.Κατόπιν στις 20-7-2004 εντάσσεται το έργο στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υγεία – Πρόνοια» 2000-2006 και στις 22-9-2004 στέλνεται η μελέτη από το Δήμο στο υπουργείο για θεώρηση. Το υπουργείο Υγείας θεωρεί την μελέτη και στις 14-4-2005, την επιστρέφει στο Δήμο θεωρημένη, αναφέροντας ότι η δημοπράτηση του έργου θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου. Στις 21-4-2005 το υπουργείο Υγείας με νέο έγγραφό του ζητά τροποποίηση της σύμβασης και αλλαγή φορέα υλοποίησης, ορίζοντας την ΔΕΠΑΝΟΜ, αντί του Δήμου Κερατσινίου. Ο Δήμος παρά τις επιφυλάξεις του, τροποποιεί την σύμβαση και στις 21-9-2005 ο υπουργός αναθέτει την κατασκευή του έργου στη ΔΕΠΑΝΟΜ. Έκτοτε επικρατεί πλήρη στασιμότητα και σύμφωνα με πληροφορίες η ανάθεση θα γίνει πάλι στο Δήμο, εκεί που ήταν δηλαδή από τον Απρίλιο του 2005.Με πολύ απλά λόγια η κυβέρνηση της Ν.Δ, αγνοώντας τις ανάγκες για καλύτερη υγεία των κατοίκων των περιοχών των περιοχών Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Περάματος, παίζοντας κομματικά παιγνίδια, λόγω και των πρόσφατων δημοτικών εκλογών με διάφορα τεχνάσματα σταμάτησε το έργο για να πλήξει τον προηγούμενη Δημοτική αρχή, του κ. Σαραφόγλου Δ. ,αφαιρώντας την κατασκευή του έργου από το Δήμο και σήμερα που άλλαξε η Δημοτική αρχή και ανέλαβε ο φιλικά προσκείμενος προς την Ν.Δ. κ. Φ. Μελάς προτίθεται να την αναθέσει εκ νέου.Η κυβέρνηση της Ν.Δ αντί να απολογηθεί για τα τρία χαμένα χρόνια κατασκευής του έργου, «σεμνά και ταπεινά», παραβλέποντας τις ευθύνες της, στις 13-5-2007 σε εκδήλωση για τα «Καραϊσκάκεια» στο Δήμο Κερατσινίου, ο παρευρεθείς Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την προσφιλή του τακτική, ανακοίνωσε την υπογραφή της από 2-3- 2004 υπογεγραμμένης σύμβασης από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.Η Ν.Δ συνηθίζει να ανακοινώνει και να εγκαινιάζει έργα προκατόχων της , όπως το κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στο Βύρωνα που εγκαινίασε ο κ. Καραμανλής
, παρότι λειτουργούσε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, και η ιστορία επαναλαμβάνεται με το κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στο Κερατσίνι. Από τα προαναφερόμενα προκύπτει ξεκάθαρα ότι σε καμία περίπτωση η ένταξη του Κερατσινίου στους δήμους που θα διαθέτουν Κέντρο Υγείας δεν αποτελεί επίτευξη της δημοτικής αρχής του κ. Μελά Φ. , η οποία χαρακτηρίζεται από παραπληροφόρηση που αποκλειστικό σκοπό έχει την κάλυψη της αδυναμίας της δημοτικής αρχής του, να εργαστεί με συγκεκριμένους στόχους και να διοικήσει με στοιχειώδη αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το θέμα του κέντρου υγείας συζητιόταν στην δημοτική αρχή του κ. Σαραφόγλου, ο κ. Μελάς. είχε καταψηφίσει την δημιουργία του Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου, με την αστεία δικαιολογία ότι αυτό θα υλοποιούνταν με την διαδικασία μελέτης κατασκευής, ενώ σήμερα συνεχίζοντας την ανακόλουθη στάση του , προωθεί το έργο αυτό με την ίδια διαδικασία»!
Κλείνοντας ο κ. Λάλος Κ. επικυρώνοντας την εγκυρότητα της δήλωσης του επικαλείται και την από 17/05/2007 επερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, προς τον υπουργό υγείας, των Βουλευτών του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Λιντζέρη Δημήτρη, Νασιώκα Έκτορα, Νιώτη Γρηγόρη, Διαμαντίδη Ιωάννη, Σκουλάκη Μανώλη, Γρηγοράκου Λεωνίδα και Πρωτόπαπα Χρήστου με θέμα: «Αλήθειες και ψέματα για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στο Κερατσίνι, 38 μήνες μετά την υπογεγραμμένη προγραμματική σύμβαση από το ΠΑΣΟΚ»,στην οποία ο κ. υπουργός ερωτάται:
1.Αν γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους καθυστέρησης για την υπογραφή της σύμβασης για το κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Κερατσινίου που έπρεπε να είχε γίνει μέχρι 31-12-2006, και αν ναι ποιοι είναι;2.Να κατατεθεί το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής και λειτουργίας του κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Κερατσινίου.
 
Top