ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου

Υψηλούς τόνους υιοθέτησε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του το Σάββατο ενώπιον στελεχών της Νεολαίας του κόμματος, κατηγορώντας την κυβέρνηση Καραμανλή ότι «εκτρέφει τη διαφθορά και βασίζεται στην αδιαφάνεια». Πυρά εξαπέλυσε και κατά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην
παρέμβαση του κ. Παπούλια για τη διαφθορά και το μαύρο χρήμα που απειλεί να υποτάξει την πολιτική, και έκανε λόγο για κυβέρνηση που «δεν αξίζει στην Ελλάδα», ενώ σχολιάζοντας την απόφαση της εισαγγελέως Μαρία Γκανέ να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση Κλαδά δήλωσε ότι πρόκειται για απόπειρα συγκάλυψης εκ μέρους της κυβέρνησης.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ η κυβέρνηση Καραμανλή λέει «να έλθουν όλα στο φως στην πράξη στέλνει όλες τις υποθέσεις στο αρχείο» και «μετατρέπει τη Δικαιοσύνη σε πλυντήριο αμαρτιών της ΝΔ».
Μιλώντας για το πολιτικό όραμα του Κινήματος, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι το ΠαΣοΚ θέλει να έρθει στην εξουσία όχι για να εξυπηρετήσει ισχυρά συμφέροντα και να μοιράσει πλούτο στους ημετέρους, αλλά για την ουσιαστική και δίκαιη ανακατανομή του πλούτου που παράγεται στη χώρα και για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα.
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε, τέλος, ότι αν το Κίνημα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, αυτή πρέπει να είναι γιατί δεν άλλαξε την Ελλάδα ακόμα περισσότερο και τόνισε ότι δεν μας αξίζει η υποταγή, η γκρίνια, η μιζέρια και η άγονη διαμαρτυρία.
Αναφερόμενος στην «άλλη Αριστερά», ο κ. Παπανδρέου άσκησε έντονη κριτική στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για ιδεολογική και πολιτική περιχαράκωση.
Όπως τόνισε, στο ΠαΣοΚ «δεν είμαστε η αριστερά που κολυμπά στα ρηχά νερά της αντιπολίτευσης, δεν είμαστε η αριστερά που αρνείται να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες και θέλει και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο, δεν είμαστε η αριστερά της ιστορικής φοβικότητας και της δογματικής ιδεολογικής περιχαράκωσης, δεν είμαστε η αριστερά που μετρά τα εκλογικά της ποσοστά την ώρα, που η ΝΔ νέμεται την εξουσία ανενόχλητη».
 
Top