Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ έως 4,5% .
γράφει ο καθηγητής φυσικής αγωγής Σταύρος Λιλόγλου






Προβάδισμα από 3,7% έως και 4,5% στην πρόθεση ψήφου καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο. Η ΝΔ ευελπιστεί σε ανατροπή του κλίματος, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αισιόδοξο, ενώ ο ΛΑΟΣ μιλά για χαμηλό βαρομετρικό στο Μαξίμου.
Σε δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για την Ελευθεροτυπία της Κυριακής(23/11), η ψαλίδα διαμορφώνεται στο 4,5%. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,5%, το ΠΑΣΟΚ 37%, ο ΣΥΝ 13%, το ΚΚΕ 6%%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 4,5% και ο ΛΑΟΣ 4%.
Στην παράσταση νίκης, προηγείται το ΠΑΣΟΚ με 37,2% έναντι 28,2% της ΝΔ, ενώ ποσοστό 23,6% δεν βλέπει κανέναν νικητή. Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κ. Καραμανλής με ποσοστό 32% και ακολουθεί ο Γ. Παπανδρέου με 30%, ενώ ο «κανένας» λαμβάνει 35%.
Δημοσκόπηση της εταιρείας Focus για λογαριασμό της εφημερίδας Real News, δίνει προβάδισμα στην αξιωματική αντιπολίτευση της τάξεως του 3,7%. Στην πρόθεση ψήφους, η ΝΔ συγκεντρώνει 25%, το ΠΑΣΟΚ 28,7%, ο ΣΥΝ 9,1%, το ΚΚΕ 6% και ο ΛΑΟΣ λαμβάνει 3,5%. Ποσοστό 4,6% δηλώνει υπέρ «άλλου κόμματος», 6,3% δηλώνουν «λευκό», ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το ποσοστό του 16,9%.
Στην παράσταση νίκης, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 44,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 31%, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κ. Καραμανλής με 37,3% του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος συγκεντρώνει 27,1%.
«Η πολιτική είναι μαραθώνιος» δήλωσε ο γραμματέας της
ΝΔ Λ. Ζαγορίτης, ο οποίος εκτίμησε ότι «το κλίμα θα ανατραπεί» και ότι «η ΝΔ στις εκλογές, όταν αυτές θα γίνουν, θα είναι μπροστά».
«Δεν εφησυχάζουμε. Οι εκλογές θα κριθούν στην οικονομία (…) Αυτό, το οποίο μας ενδιαφέρει σήμερα είναι να δουλέψουμε όσο γίνεται πιο σωστά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση (…) Η κυβέρνηση Καραμανλή, από την αρχή, πήρε τα κατάλληλα μέτρα. Έδειξε ότι έχει σχέδιο με αρχή, με μέση, με τέλος. Έδειξε υπευθυνότητα» ανέφερε, τονίζοντας πως «εκείνο το οποίο έχει ανάγκη ο τόπος -και υπάρχει- είναι υπεύθυνη κυβέρνηση και ο Κ. Καραμανλής, που εγγυάται ότι θα προχωρήσουμε σωστά» σημειώνει.
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι «η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ θα αυξάνεται και θα συνεχίζει να αυξάνεται. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, πρέπει να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας με την ολοκλήρωση του προγράμματός μας με τις μεγάλες αλλαγές στους τομείς του κράτους και της οικονομίας και την εμπέδωση της ανάγκης των αλλαγών αυτών στη γνώμη των πολιτών».
Σε ανακοίνωση του ΛΑΟΣ αναφέρεται ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το χαμηλό βαρομετρικό που επικρατεί στο Μαξίμου. Η ραγδαία επιδείνωση στην κατάσταση της ΝΔ μεγιστοποιεί τα αδιέξοδα του κ. Καραμανλή».

 
Top