Ολυμπιακός-Πανιώνιος 4-1
Γράφει ο καθηγητής φυσικής Αγωγής Σταύρος Λιλόγλου





Την έβδομη εφετινή του εντός έδρας νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" διατήρησαν το απόλυτο στον Πειραιά επικρατώντας εύκολα του Πανιωνίου με 4-1. Ωραίες ενέργειες και μπάλα που άρεσε για την ομάδα του Βαλβέρδε, που πήρε δύο γκολ από τον Μήτρογλου. Δε δικαίωσαν τις προσδοκίες οι φιλοξενούμενοι.
Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα στο 31' με κοντινό πλασέ του Μπελούτσι, ενώ στο τέλος στο ημιχρόνου είχε την ευκαιρία για το δεύτερο γκολ, αλλά το εξαιρετικό τακουνάκι του Ντιόγκο στον Αργεντινό δεν κατέληξε στα δίχτυα του Κρέσιτς, αλλά σε δεύτερο δοκάρι.
Tο παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 52' όταν ο Λέτο έκανε σέντρα-σουτ από αριστερά ο Κρέσιτς έβαλε λάθος το σώμα του, η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και ο επερχόμενος Ντιόγκο έκανε το 2-0 με το 5ο του τέρμα στο πρωτάθλημα.
Ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες στο 64', με τον Κύρκο να τιμωρεί με αυστηρή δεύτερη κίτρινη τον Κουμορτζί, ενώ μέσα σε τέσσερα λεπτά ο Λεμονής πέρασε στο γήπεδο τους Κοιλιάρα και Νικολάου, χωρίς όμως να καταφέρει να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Στο 73' οι φιλοξενούμενοι δικαιούνται να "φωνάζουν" για πέναλτι που δεν δόθηκε σε μαρκάρισμα του Μπάρκογλου από τον Παπαδόπουλο (λογικά θα είχε ως αποτέλεσμα και την κόκκινη κάρτα).
Η είσοδος των Μήτρογλου, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς «φρέσκαρε» την εικόνα του Ολυμπιακού, ο οποίος έφθασε στο εμφατικό 4-1 με δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου (το δεύτερο από θέση οφσάιντ). Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με πλασέ του Γουνδουλάκη, ο οποίος είναι ο πρώτος που έβαλε εφέτος γκολ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» χωρίς να έχει εκτελέσει πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος του αντιπάλου του σε όλο τον αγώνα. Το έργο του όμως έγινε ακόμα πιο εύκολο μετά το 2-0 του Ντιόγκο. Οι «ερυθρόλευκοι» συνδύασαν για άλλη μία φορά ουσία και θέαμα και μετέτρεψαν άλλον έναν αγώνα τους σε παράσταση για έναν ρόλο.
Η άνοδος του Φερνάντο Μπελούτσι έχει αλλάξει ριζικά την εικόνα του Ολυμπιακού. Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ και οδήγησε την ομάδα του σε ακόμα μια άνετη επικράτηση παρουσιάζοντας κομμάτι των δυνατοτήτων του, οι οποίες οδήγησαν τους Πειραιώτες στην απόφαση να ξοδέψουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να τον πάρουν από τη Ρίβερ Πλέιτ.
Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)
 
Top