Δ. Λιντζέρης:Η Νίκαια στερείται ειδικού σχολείου


Το μεγάλο κεφάλαιο των ΑΜΕΑ, εξακολουθεί να μένει "αδιάβαστο" από την Πολιτεία, αφού η ίδια στερείται ευαισθησίας , προνοητικότητας και προγραμματισμού, απέναντι στα άτομα που την έχουν περισσότερο από όλους ανάγκη.
Έτσι στην Ελλάδα τιμούμε την παγκόσμια αυτή μέρα για το τυπικόν της υπόθεσης, χωρίς ουσία, έργο και δράση.
Ένα απλό παράδειγμα , που αποδεικνύει αυτή την αδιαφορία, είναι το γεγονός του ότι ο μεγαλύτερος δήμος της β΄ περιφέρειας του Πειραιά ο Δήμος Νικαίας, δεν έχει δικό του ειδικό σχολείο, παρ΄ όλες τις διαμαρτυρίες και τα αιτήματα γονιών και εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για τη δημιουργία και λειτουργία του εν λόγω σχολείου.
Τα παιδιά αναγκάζονται να μεταφέρονται στο ειδικό σχολείο του Πειραιά και ταλαιπωρούνται τόσο τα ίδια όσο και οι οικογένειες τους.
Ο βουλευτής β΄ Πειραιά , Δ.Λιντζέρης, εδώ και λίγους μήνες ηγείται μιας εκ νέου προσπάθειας άρσης της αναλγησίας της Πολιτείας, με σκοπό τη λειτουργία του ειδικού σχολείου Νικαίας, ευελπιστώντας πως το αρμόδιο Υπουργείο θα αντιληφθεί έστω και καθυστερημένα το χρέος του, όπως και ολόκληρη η κοινωνία, απέναντι στα ΑΜΕΑ και δη στα παιδιά.


Σταύρος Λιλόγλου
 
Top